Friday 3 January 2014

3 januari 2014: Happy New Year to you all.

Oud en nieuw! 't Oudejaarsavond feest in onze tuin leek een goede reden de wat armzalige vlaggen aan onze masten weer eens te vervangen. Heb me ooit eens laten vertellen dat het rood in de Nederlandse vlag vroeger oranje was (oranje boven) maar later rood werd omdat de kleur oranje te snel vervaagde. Blauw heeft echter ook flink te lijden onder de Nieuw Zeelandse zon. De kwaliteits vergelijking van beide dun doeken valt uit in het voordeel van Nederland. Waar na enige slijtage de Nederlandse vlag nog te herkennen is (moet een typische Hollander met visie zijn geweest die zei dat de strepen maar horizontal moesten, dan gaat hij langer mee en is dus goedkoper), is het Kiwi doek gereduceerd tot iets wat ook het restant van de vlag van Tuvulu, Fiji, Cook Islands of nog erger, Australie zou kunnen zijn. Om dat misverstand uit de lucht te halen hebben we maar wat nieuws opgehangen. Kleurt ook beter.

Een Oudjaarsfeest is natuurlijk niets als er geen oliebollen (op zijn Engels 'ollibollies) zijn en dus was onze OBB (oliebollenbakker) al vroeg in de weer.

We hebben ons weer door alle 'Merry Christmas' en 'Gelukkig Kerstfeest' heen geslagen. Zoals altijd heb ik dienst tijdens de kerst terwijl mijn collega's hun jaarlijkse kerkbezoek afleggen beman ik het fort. Daarom heb ik met Oudjaar altijd vrij.

Vanwege de zon en de verwachte hoeveelheid voedsel hadden we maar een tentje opgezet, ons eigen 'Kwalitaria'.

OBB had echter zoveel oliebollen gemaakt dat de magen bij het begin van de BBQ al behoorlijk gevuld waren. Ook feest voor de piggies en de kippen dus die een dag later gefetteerd werden op de overgebleven resten van het bachenaal.

We hadden begrepen dat er in Holland een oproep was om een oud Oudejaars gebruik af te schaffen. 't Was niet helemaal goed doorgekomen en daarom hadden we wel vuurwerk (Ruben bedankt voor die fraaie brandplek op ons huis) maar geen champagne. Volgend jaar beter.

Had echt niet teveel op, maar zag opeens toch tijgers.

Na Oudjaar is er natuurlijk weer de nieuwjaarsduik. Komen we op het strand...., natuurlijk geen Unox stal te zien. Zelfs geen TV-camera's of journalisten

Grote teleurstelling voor enkele van onze dames die hadden gehoopt dit jaar het Unox meisje te mogen zijn.

Speciaal voor hen dan toch hun droomfoto!

Waarom ik nu binnen zit te typen in de zomer?



No comments:

Post a Comment

Reacties welkom