Tuesday 18 December 2012

18 december 2012: Cowboy madness

Ik zit weer eens dienst te doen, maar het is mooi weer en dus hebben de mensen geen tijd om ziek te zijn. In plaatst daarvan lees ik de berichten over de basis school in Amerika waar een nut case 27 mensen doodschoot. CNN laat een timeline (sinds 1927!!) zien waarop je de schietpartijen op de Amerikaanse scholen kunt zien. Ze nemen fors toe over de jaren. Waarschijnlijk nog steeds niet genoeg om de loonatics in de politiek zover te krijgen dat wapens eindelijk verboden worden in de States. De echte Amerikaanse cowboy heeft nou eenmaal in de ene hand de Bijbel en in de andere een Colt. Wat een drama voor de ouders, het is al erg genoeg je kinderen te verliezen, maar het is nog erger als je weet dat dat gebeurde omdat een paar afgrijselijke macho's het primaire recht om zich te verdedigen met een 'gun' nou eenmaal belangrijker vinden dan dit soort aanslagen. Nederland speelt overigens een zeer dubieuze rol in deze. Van de 300 miljard die wereldwijd elk jaar aan de wapenhandel wordt verdiend pikt Nederland een hele berg graan mee. We produceren niet alleen erg veel wapens (voor schepen, vliegtuigen en raketten) en zijn de 7e exporteur ter wereld, maar we spelen ook een erg belangrijke rol in de doorvoer van wapens (Rotterdamse haven, Schiphol airport) en verder vinden de speeltjes van ons 'roemruchte' leger gretig aftrek bij hitsige generaaltjes en dictatortjes in al dan niet dubieus democratische landen. "Je mag ze wel van ons kopen, maar je mag ze niet echt gebruiken hoor, da's niet aardig!". Het levert geld op en daarom zal je VVD marionet Rutte niet horen vertellen dat Nederland er iets aan moet doen. Dat mag niet van Zalm, Hoogervorst, Kok en andere van mijn favorieten. Wij houden gewoon ons vredelievend imago op door bij missies slechts genie en medische troepen te sturen en verder kleunen we wat mis bij het ontwikkelen van foto's. Die discussie over wapens zou in Nederland ook wel eens gevoerd mogen worden. Weinig aandacht voor een nut case in China die dacht dat de wereld zou vergaan en daarom maar 23 school kinderen neerstak. Niet genoeg verse beelden waarschijnlijk en daarom minder interessant voor het nieuws.
Anyway, zoals dat dan altijd gaat, na enige tijd keert het gewone leven weer terug, Christmas komt eraan nietwaar, en dat is vooral de tijd voor erg dure kado's en veel vreten. Enne, er was nog iets... Nou ja, dat ben ik even kwijt. Zoals altijd heb ik gewoon dienst met kerst. Wij zitten dus gewoon thuis en hebben ons eigen oefen programma om de calorietjes wat in toom te houden.
Wij vieren traditioneel oudjaar met vrienden. Altijd weer vreemd aan deze kant van de wereld. Sinterklaas komt aan met de trein in Lower Hutt, kerstbomen aan het strand en vooral mooi weer. Nienkes ouders genieten hier volop van de zonnestraaltjes temidden van al dat groen en blauw, en natuurlijk van ons fraaie stekje.
Heb van de week dat fraaie stekje fraaier gemaakt door ons laatste kunstwerk op een betonnen voet op een duin te zetten.
Met Nienke 1600 kg beton versleept, een paar keer (in de auto, uit de auto, op de duin, in de mixer, uit de mixer, pffft). Gelukkig bleken de brackets om de 'vuurtoren' vast te maken precies op de goede plaats te zitten. Nog ettelijke kruiwagens rivierkeien van het strand gehaald en het is een plaatje geworden. Die valt niet om in de wind. Wij wel, precies op ons nieuwe bedje met memory foam, heerlijk. Wel een beetje warm.
Inmiddels zit ook de eerste BBQ er weer op en daarmee is voor ons officieel het zomer seizoen ingeluid. Ter ere van het bezoek van Nienkes ouders waren diverse vrienden overgekomen om met ons van het fantastische weer te genieten.
Weer ouderwets gezellig (daar is geen goede Engelse vertaling voor). De lunch liep natuurlijk weer uit tot ruim na dinnertime.
Nadat iedereen huiswaarts was gegaan bleek die middag toch de hooi maker langs geweest te zijn en mochten Nienke en ik in het half donker nog de balen binnen gaan halen. Geluk bij een ongeluk, maar 57 balen dit jaar (160 vorig jaar). Dat betekent dat een van de huidige koetjes binnenkort ook de binnenkant van de vriezer gaat bekijken want er komen twee nieuwe Angus-Fresian stiertjes aan en we moeten volgend jaar dus zuinig wezen.
Hoe de tenniscompetitie afliep? Tja, het regende de dag van de finale heel hard. Had me al bij 'niet spelen' neergelegd. Ging het toch door. Eerst de banen een uur drooggemaakt. Daarna met een oog wantrouwend op de donkere wolken gericht 'vol enthousiasme' aan de wedstrijden begonnen. In no time wonnen we de eerste twee wedstrijden, maar al snel veranderde dit edele spelletje in een soort waterpolo. De grote bazen besloten de week erop verder te spelen, dat wil zeggen, helemaal opnieuw. Helaas was onze ace (inderdaad ja, die andere) die dag niet beschikbaar en dus gingen we eraan. Tot 2-1 hielden we het nog bij, maar toen was het wel gebeurd. Tweede dus, toch niet slecht.
Kan niet zeggen dat de bouw opschiet, met nog slechts enkele uren te gaan voor de vakantie hier begint (en het land tot volledige stilstand komt) moeten er nog een heel aantal dingen gebeuren. Dat moet dus allemaal tussen nu en vrijdag. Moet het nog zien. "Waar is die lamp die vroeger bij de bijkeuken deur hing? Die zijn zeldzaam." "Really? Well, they are even more rare now!" Plankje erop gevallen. Kan ik Marktplaats.nl weer gaan afstruinen naar een nieuwe lamp, tot nu toe geen succes. Als iemand nog een Massive New York buitenlamp tegenkomt.... Zit helaas niet meer in het assortiment.
Weer hele fraaie zonsondergangen hier. Dit fraaie staaltje schoten we gisteren toen we terug kwamen van de buurt kerstmis borrel.
Ach, in Holland is het ook best aardig, krijg al zin in de vakantie in mei als ik dit zo zie:
P.S. Voor de 50.000e bezoeker staat hier een fles lekker wijn klaar. Wel van te voren even bellen als je hem komt ophalen!

1 comment:

Reacties welkom