Thursday 17 July 2014

14 juli 2014: Soccer is a game between two teams of 11, lasting 90 minutes and in the end Germany wins.........

Helaas eens te meer waar. Nou ja, beter de Duitsers dan die Argentijnen. Wat een saai spel spelen die lui. Net zo saai als Nederland tegen de Costaricanen, Mexicanen en de Argentijnen (2 goals in 330 minuten voetbal!!!). Als je niet probeert te scoren verdien je ook niet te winnen. Een groot Nederlandse wijsgeer (no. 14) zei eens: "Je moet schieten anders kun je niet scoren." en "Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander." Maar ja, als je dan alleen maar verdedigt gok je wel heel erg op penalty's. En daar zijn we traditioneel niet zo goed in. Bovendien kwam onze 'held' van Persie alleen maar in beeld door zijn veelvuldige buitenspel.
Nou ja, derde. Het is niet slecht. Had ik van te voren niet gedacht. Toch moeten ze de regels veranderen. Een video scheidsrechter die gele kaarten kan uitdelen aan simulanten. Invoeren van de 23 meter lijn zoals bij hockey (minder buitenspel) en elk team 4 mogelijkheden geven om de video scheidsrechter in te schakelen. Dat laatste gebeurd al bij tennis, hockey, rugby, etc. Waarom de dinosauriƫrs van de FIFA dan nog steeds niet doen?
Genoeg over voetbal, weer 4 jaar wachten op Rusland 2018. Als Poetin tegen die tijd tenminste niet Polen is binnen gevallen.
Zoals je ziet weer fraaie plaatjes. Deze keer geen zonsondergang maar zonsopkomst (met dank aan de WK). Plaatjes van verschillende dagen. Elke morgen regenbogen, enkel en dubbele.
Ik heb inmiddels een retaining wall gebouwd om te zorgen dat de duin niet instort tegen de nieuwe schuur. De lokale Gamma blij gemaakt met een flinke bestelling hout, bouten, dakplaten, etc. Die komt van de week. Omdat we nog steeds een Engelse vervanger hebben rondlopen zijn we eigenlijk overbezet op de praktijk. Nadat de praktijk manager 3 keer aan iedereen gevraagd had of iemand nog vakantie wilde heb ik me maar opgeofferd. Kan ik in dat weekje even die schuur afbouwen. Onbetaald verlof, geen vakantie. Die hebben we in September. Net een cruise geboekt. Niet zo'n drijvende vreetschuur (S.S. Obesitas), maar een klein schip (50 man) dat een aantal eilanden rond Fiji afvaart. Elke dag van boord. BBQ op het strand en dat soort dingen. Afgrijselijk.
Het leven kabbelt hier voort richting beter weer.We laten soms de kippetjes vrij 's avond zodat ze wat gras kunnen eten. 's Ochtends rennen ze dan achter je aan als je voer komt brengen.
We hebben net 20 uur 'Forbrydelsen" (the 'Killing') gekeken, een Deense thriller. Erg goed, zoveel beter dan al die amerikaanse troep. Nienke heeft meteen 'Borgen' ook besteld, nog een Deense serie. Nog langer ook. Heerlijk op de koude avondjes.
2 weken terug lieten we een liedje horen van de Kiwi's Stan Walker en Ginny Blackmore. Op hun single stond ook dit liedje, 'I can't make you love me' van Bonnie Raid; Voor diegenen die dit niet kunnen zien, hier is de link. We kijken momenteel ook naar een erg fraaie BBC serie over de South Pacific. De volgende vakantie trip zit al in mijn hoofd, French Polynesia op een catamaran. Hier een stukje uit een van de afleveringen: en hier de link. Hoe is het met jullie vakantie plannen?

1 comment:

  1. Vakantieplannen: vanaf volgende week 10 dagen in een huis op Sicilie met kids + friends vervolgens weekje thuis en daarna een weekje in Cornwall, 6 dagen wandelen van B&B naar B&B langs de kust

    ReplyDelete

Reacties welkom