Thursday 16 October 2014

15 oktober: het zit niet mee.

Ik had al geschreven dat de computer er mee opgehouden was. Op het internet wat speurwerk gedaan en dat bevestigde mijn vermoeden dat het de power supply moest zijn. Net die wirwar van draden ingedoken en dat ding ontmanteld.
Het ziet er ineens wat overzichtelijker uit! Net een nieuwe PSU besteld die morgen op de praktijk klaar ligt. Dan hebben we binnenkort weer de beschikking over onze gegevens. Dit is een van de nadelen van je gegevens niet in de Cloud te hebben. Ik zie echter alleen maar nadelen van die Cloud en wij doen er dus niet aan mee (je kunt inderdaad ophouden met het zoeken van spannende foto's van ons!). Het is zo lek als een mandje en die Amerikanen weten al meer dan genoeg van ons.
En dan IJsland -Nederland. Toen ik de uitslag zag dacht ik dat het een 1 april grap was. IJsland is een landje met net meer dan 300000 inwoners! met 3 1/2 voetbalveld is het al vreemd dat ze het spelletje kennen. Geen bomen op het eiland dus een jochie moet al wel heel veel fantasie hebben om op een spel met een goal te komen. De meeste IJslanders spelen dan ook voetbal in andere landen. Zelfs in NZ hebben we nog meer voetballers. Hier was iemand zo boos dat ze een pakketje bij de Nederlandse ambassade hebben achtergelaten (http://i.stuff.co.nz/dominion-post/10618831/Bomb-squad-called-to-Wellington-CBD ). Het is natuurlijk droef, maar begrijpelijk. Begrijp ook niet wat die van Persie daar nog doet. Wereldkampioen buitenspel staan. Genoeg erover, we wachten gewoon op de volgende topper tegen Liechtenstein. Die robotten in Nederland zijn telkens wereldkampioen. Wellicht hebben die een nieuwe coach voor ons?
Heb dit weekend een van de tijdens de storm neergekomen bomen verwerkt. De schuur zit weer vol. Moet alleen nog de 'oddies' (stukken die niet goed te splitten zijn of die vol zijtakken zitten) achter het huis leggen. Die zijn voor in de firepit die we dit weekend weer van stal hebben gehaald. Het zomerseizoen is geopend.
Dat was ook wel te zien in de tuin waar alles groeit en bloeit. Nienke dook dan ook met veel plezier de tuin in met de camera. Helaas is dit weer ook een signaal voor de konijnen. Onze buurvrouw had vorige week familie over die er 19 in een week schoten. Deed ik gisteren toch nog even beter met 4 in een avond.
Sinds begin deze week hebben we ook nog twee nieuwe aanwinsten op de boerderij, twee Galloways, een jongetje en een meisje. Echte vleeskoeien die de komende twee jaar mogen aansterken voordat ze net als de huidge Angus stiertjes de vriezer ingaan.
Dat was het voor deze week want het is te mooi weer om binnen te blijven, bovendien is net de nieuwe power supply gearriveerd en er moet weer geknutseld worden. helaas van de week de maansverduistering gemist vanwege bewolking. Nog maar een zonnetje dan.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom