Wednesday 25 March 2015

25 maart 2015; 27 jaar!

Het is weer even wat rustiger na alle activiteiten van de laatste weken. Vooraslnog geen wilde activiteiten gepland. Deze week slechts een heel aantal films. Als sponsor (dus toch nog) van het Maori film festival 2015 kregen we 20 kaartjes. We zullen deze week dus veelvuldig in de kleine theatertjes in Otaki te vinden zijn met als hoogtepunt de 'Red Carpet' party op zaterdag. De tux moet weer onder de mottenballen vandaan en waar zijn die verdraaide manchet knopen ook alweer.
In Nieuw Zeeland praat niemand over iets anders dan cricket op het moment. Het WK wordt gespeeld in New Zealand and Australia. Normaal een prima slaapmiddel, maar gisteren werd de halve finale tussen Nieuw Zeeland en Zuid Africa gespeeld en dat was aan het eind alles behalve slaapverwekkend. Heel erg spannend zelfs. Met nog twee ballen te gaan moest Nieuw Zeeland nog 5 punten scoren. Dat lukte met de op een na laatste bal. Mijn Zuid Africaanse collega is ongetwijfeld in diepe rouw en zal aan dat moment nog veelvuldig fijntjes worden herinnerd door de rest van de staff. Zondag de finale tegen India of Australie. We zullen zien of we weer wakker kunnen blijven.
Wellicht hadden de vissen er ook iets van meegekregen want ik ving van de week welgeteld een gurnard. Na een zestal haaien nauwelijks de moeite om mee te nemen en ik heb deze fraaie vis dan ook maar laten gaan.
We gingen belachelijk vroeg weg die dag, maar zagen daardoor wel een fraaie zonsopkomst.
Het zonnetje komt over de Tararua's en brengt wat welkome opwarming.
Kapiti island vanaf het water in de zonneschijn.
Weinig vis, maar dat deerde deze albatross helemaal niets. Wij vonden het toch nog wel zo bijzionder dat ze heel wat van onze dure bait toegeworpen kreeg. Grappig om te zien dat deze enorme vogel als een eend over het water loopt.
Waarom ze nou zo boos kijkt na al die lekkere hapjes.....
Wij bereiden ons langzaam voor op onze trip naar de Dusky sound.
Dat is een heel afgelegen fjord helemaal in het zuiden. Daar is heel wat moois te zien en te eten! Het grootste probleem is het beperken van de bagage. Gaat die warme trui nu wel of niet mee! Hebben we een kurketrekker nodig?
In onze praktijk is het veel te druk geworden. We krijgen er elke dag wel 6 tot 7 patienten bij. Er komt dan ook een nieuwe (part-time) collega bij binnenkort. Dat is maar goed ook want ik ben normaal degene die nog wel wat lege plekken heeft op een dag, maar dat is ook al weken niet meer zo. Op de een of andere manier duren de consulten ook langer. "Ik kom niet zo vaak dus ik heb maar een lijstje gemaakt'. En dan komen de 'Dode Zee-rollen te voorschijn'. En dan zijn ze nog verbaast ook als je zegt dat je in 15 minuten niet hun hele leven op orde kan brengen, Laat staan de relatie met die gemene bridge partner. Geen enkele patient lijkt meer 'ja of nee' vragen te kunnen beantwoorden. Hoest U iets op of niet? 'Eh, nou, een beetje van beiden ziet U, ....". Zucht. Ik ben er inmiddels wel achter wanneer iets ernstig is hier. In Belgie sprak men altijd van een 'hiel ernstige kopvalling (voorhoofdholte onsteking) hetgeen een signaal was dat er zeker een briefje moest komen voor een week ziekte verblijf thuis. Hier weet je dat het ernstig is als het ze verhindert om te golfen. Als dat niet meer kan dan is het echt ernstig.
Anyway, ik ga me eens voorbereiden op de finale van de Business House Competition. Vorige week bereikt na een fel bevochten 4-2 overwinning op de leiders. Toen we maandag trainden sloeg ik er een als deze. Het moet dus goed gaan dus. Gegroet Lage Landers!

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom