Wednesday 26 November 2008

26 november 2008; Bijna vakantie

Zaterdag gaan we op vakantie. Dat klinkt heel raar hier aan de andere kant van de wereld. Het is hier zo mooi dat het nog steeds als vakantie voelt. Nog steeds een beetje onwerkelijk. De periode dat ik met name hoestende en proestende mensen zag is voorbij. Begin inmiddels een behoorlijke schare vaste klanten te krijgen. Met name veel ouderen. Mijn piekflow was net flink opgevijzeld met alle ballonnen die ik opblies voor de kinderen, maar dat worden er steeds minder. De problematiek wordt daardoor ook zwaarder en bij een 4 jarig jongetje met melanomen moest ik toch wel even slikken. De masseuse (Nienke gebruikt mij als excuus om haar te laten komen) vond mijn schouders dan ook nog steeds crunchy vrijdag avond. Noor en Philip zwerven nog verlekkerd rond op het noordereiland en dus zijn wij zelf maar wat gaan wandelen. In dit gebied (Otaki Forks) werden o.a. enkele scenes uit de Lord of the Rings opgenomen. Niets mis mee om daar in het zonnetje rond te lopen.

Heerlijk gewandeld en daarna nog even gehockeyd. Ook Nienke deed mee en loopt nu trots met haar oorlogswonden (even het astroturf gekust, letterlijk!) te pronken. Stel je je een blonde Charlie Chaplin voor zonder bolhoed maar met snor en dan ook nog een klein sikje!

Helaas verliep de woensdag niet geheel zoals gepland. Zie onderstand bericht uit het lokale tennisblaadje. Had gehoopt op een andere manier in het nieuws te komen.

Business House Tennis Round 7, November 6

VERBAL VIRTUOSITY AND ACHING ACHILLES’


A sprinkling of seasoned sledgers entertained the packed centre court

grandstand with outstanding ribald repartee in rousing round 7 action.

Placemakers may remain winless on the tennis scoreboard, but their verbal

virtuosity almost earned them a special ‘never before awarded’ bonus point on

the calmest of evenings at Te Atiawa.


The verbal shenanigans were not confined to the centre courts. Lindsay Rye

(Different Strokes) and son Sam Rye (Cuttriss Angles) engaged in amusing

banter throughout their clash on the aging ashphalt. Rye senior at one stage

informed his progeny there would be “no dinner for him tonight” after Sam

called a bruising second serve long. It was Lindsay’s best second serve in 17

years, no wonder he wanted the call reversed.


Drama on court H9 as David Reid Homes’ Hans Itjeshorst tore his achilles

tendon and was forced to retire against SolarZone. The Dutch doctor

immediately knew the extent of his injury, thankfully it’s not ruptured. SolarZone

won 4-2, a result only confirmed by the committee late in the night as the

indecipherable result sheet had clearly been filled in by a 2 year old.


In other action, talented junior Conor Strang appeared for Precise Print and was

rewarded for his 3 fine wins with a free after match feed from the affable

number 1, big Andy Wicherts. Tailors Tribe won its first match of the season, 4-

2 over Reiki Rascals. A fine effort. Two pairs remain unbeaten.

Niet echt een geweldige timing net voor de vakantie. De eerste wedstrijd nog dik gewonnen, maar daarna ging het mis. Tegenstander gaf een dropshot terwijl ik naar achteren liep, ik zette weer af en 'krak'. Voel me een beetje als Nienkes 10 jarige RAV die toch behoorlijk wat moeite had om omhoog te komen op een berg. De jaren gaan tellen. Loop nu wat rond te hinken op een dikke dot sokken in een schoen. Gelukkig is het niet de achillespees maar een spierscheur er net boven. De wandelschoenen gaan wel mee, maar wat extra boeken ook! Het is hier nu donderdagavond 21.45 en het is nog steeds 25 graden. Kreeg vandaag eindelijk airco in mijn kamer. Ging meneer eerst nog even testen of hij het ook op 'warm' deed. Op het laatste plaatje de geplande route.

Ik neem de laptop mee maar kan niet beloven dat ik de weblog goed kan bijhouden. Op het zuidereiland wonen wat minder mensen en internet is niet overal voor handen. Als laatste nog een nieuwtje; Nienke heeft een nieuwe baan aangeboden gekregen, promotie, een dag minder werken en een nieuwe uitdaging! Gaan we eens goed over nadenken.