Monday 1 December 2008

1 december 2008; Vogel paradijs

Een waar vogelparadijs. 24 uur per dag zitten we tussen de meest fantatische birdsongs. We hebben zelfs 's nachts de kiwi gehoord (helaas niet gezien). We proberen de diverse geluiden bij de vogels onder te brengen, maar m.n. de Tui gooit roet in het eten. Deze vogel imiteerd andere vogels en zelfs mensen. Een vriend vertelde zelfs dat een man in Auckland zijn auto alarm heeft weggedaan omdat een Tui deze steeds nadeed en hij telkens voor niets naar buiten rende. Onderstaande foto is van de Tui, een zwartgroene vogel ter grootte van een spreeuw met een deftig wit befje.

De vogel hieronder is de Sivereye, nog niet gevonden wat voor geluid deze maakt. Over geluiden gesproken, hierbij een link naar New Zealand birds: http://www.accommodationinnewzealand.co.nz/soundbytes/birdsopera.htm

Hieronder de Californian quail, een kwartel. Grappig vogeltje met een kuifje die af en toe vergeet dat hij kan vliegen en probeert voor de auto uit te rennen. 

Als laatste de muzikaalste van allemaal, de Bellbird, die de hele dag door de meest fanatische geluiden maakt en waarmee je hele fluit concerten kunt uitvoeren. Deze was heel nieuwsgierig waar dat geluid nou vandaan kwam.

Als laatste nog de geweldige opmerking van Nienke toen we hoog in de bergen een kalkoen hoorden en discussieerden waar dat geluid anders door gemaakt kon worden, een fazant? 'Dat is toch niet logisch, fazanten hier'. Inderdaad, een kalkoen is veel logischer. Blijkt dat enkele bewoners van de 'very remote holiday homes' voor kerst alvast een kalkoen hebben uitgezet.