Thursday 30 April 2009

1 mei 2009; the girls are here

Dit ziet er toch niet heel ingewikkeld uit nietwaar. Gewone boerderij deuren. Dat is hier echter een groot probleem. Ze lijken heel stoer en groot, maar kiwi's schijnen altijd de auto binnenshuis te willen rijden, liefst met rolling cedar garage doors die met een afstandbediening vanuit de auto is te bedienen. Opdat er geen druppeltje op je haardos valt. Wij kunnen ons er weinig bij voorstellen en willen gewoon ouderwetse barn doors. Een hoofdschuddend stilzwijgen van drie volwassen kerels viel ons ten deel. Nou ja, we komen er wel uit. Net de tekeningen weer terug gekregen en we raken nu echt in de eindfase. Moeten ook verhuizen over 3 weken.Zo ziet ons nieuwe tijdelijke onderkomen er uit. Helaas geen sea view, maar wel mountain view. En vlakbij ons eigen land waar ik van de week een fraaie kingfisher ontdekte die net een salamandertje had gevangen. Ik heb de woensdag toch lekker in ons nieuwe huis gewerkt ondanks de drukte op de praktijk. Die varkensgriep heeft aardig wat paniek veroorzaakt, zelfs onder de doorgaans nuchtere kiwi's. Nou werd het probleem ook niet direct heel slim aangepakt. Van de besmette vlucht zijn nog steeds een man of 15 zoek. Het ministerie bombardeerde ons met nieuwsbulletins. Eerst moest iedereen met een druipneus van de minister naar de dokter (in ons dorp hadden we genoeg Tamiflu voor 9 personen!). Toen bedacht men dat dat dan toch wel een besmettingshaard kon worden. Daarom moesten we een speciale kamer inrichten om die mensen te onderzoeken. Hadden we net gedaan toen het bericht kwam dat die mensen beter helemaal niet naar de dokter konden gaan. Bedenk dat we een eiland zijn, we hadden gewoon kunnen zeggen dat er geen vlucht meer uit de risico landen binnenkwam, maar ja, dat is niet politiek correct (en daar zijn ze hier zo goed in). Gelukkig hier niemand overleden, allemaal mild verlopen griepjes. Toch kreeg ik gisterenavond tijdens onze 'sustainable living' voorlichtingsavond een telefoontje met de vraag of je van Mexicaans eten ook de flu kon krijgen (niet als je die Mexicanen good doorbakt). Ja lach maar, zulk soort vragen kwamen in Nederland ook wel voor! Tijdens de vogelgriep vroeg iemand in Den Haag me of ik geen medicijnen voor zijn duiven kon uitschrijven.
Interessant was het verhaal over de nieuwe windmills. Gezien onze ligging aan het strand (noorder, wester en zuiderwind) zeker een optie voor ons. Het is wel even investeren, maar de energie-maatschappijen betalen ons voor stroom die wij genereren net zoveel terug als wij hen moeten betalen voor stroom. Ze zien er nog heel modern uit ook. Ook een consent zou geen probleem zijn. Nu maar hopen dat de buren er geen probleem mee hebben. Ze zijn hier erg voor groene stroom, maar vooral geen windmill parken in hun eigen buurt. Net Nederlanders.

Wat een ellende rond koninginnedag. De borrel in Wellington ging natuurlijk niet door. Zag vandaag de filmpjes op internet. Wat een krankzinnige en wat een drama. Mensen worden steeds gekker. Mijns inziens met name ingegeven door computerspelletjes en rampenfilms (thanks to the USA). En teveel mensen die boven op elkaar leven (oude boeren wijsheid; als je teveel kippen in een ren stopt gaan ze elkaar pikken). Voor mij ontluisterend dat de koninklijke familie er snel vandoor ging in plaats van direct wat morele steun aan de slachtoffers te geven. Veilgheid OK, maar dat niet eens een of twee leden daar konden blijven ...

Hier zijn de dames gearriveerd. Lekker jong. Er paraderen er nu 7 op ons land rond. Net een Nederlands tafereel. Jammer dat die moderne windmills geen wieken meer hebben.