Thursday 8 July 2010

8 juli 2010: Yes!!!!!!!!!

Onze bouwer doet mee aan een wedstrijd voor de beste renovatie van Nieuw Zeeland. Een prestigieuze prijs hier in NZ. De judges kwamen afgelopen zondag en wij (!?!) mochten het huis presentatie klaar maken. Nienke is hier bezig de glaspartij van het trappenhuis schoon te maken. De judges waren wel te spreken over ons paleisje en leken m.n. de inrichting (Europees) erg te waarderen. Pas in augustus zullen we het weten. Ook mijn lamp viel in de smaak en ik ben derhalve aan een serie begonnen. Kan naar Nederland worden verscheept als IKEA pakket (met idem onleesbare bruksanvisning). Omdat zaken hier zelden efficiënt verlopen komt de fotograaf a.s. vrijdag. U begrijpt het, schoonmaak, de tweede ronde!
Wij zijn halverwege de winter en de ondergaande zon wordt elke avond weer mooier. Omdat de zon heel laag opkomt is ook de vroege morgen fraai. Zie hier Kapiti island op een moment dat we nog lekker in ons warme bedje hadden moeten liggen. Maar ja, die WK! Gelukkig zijn de nacht wedstrijden afgelopen en begint alles nu om 6.30 uur. Het Nederlands elftal speelt zeker niet flamboyant, maar wie mag er klagen na 6 overwinningen, o.a. tegen Brazilie. Hier geen gekke oranje uitgedoste mensen massa's op straat. Men is alweer bezig met de eerste wedstrijd voor de tri-nations cup a.s. vrijdag tegen Zuid Afrika. Gelukkig helpt de natuur on een handje door 's avonds de lucht oranje te kleuren. En terecht. Krijgen we toch nog een beetje een grachtengordel gevoel. Na de onnodig spannende halve finale tegen Urugoodbye weer een dag vol klusjes. Terwijl ik het ontbijtje sta op te ruimen (een vriend kwam voetbal kijken, met bacon and eggs op croissantjes) zag ik een twintig tal kwartels de oprijlaan schoon pikken. Ingehuurd door de bouwer? Eerst een lekkende waterpijp repareren. Inmiddels hielp de een half jaar geleden aangebrachte duck-tape niet meer en sloeg de waterpomp om de haverklap aan. Degene die hem aangelegd had had dat deels boven het gras gedaan. Wachten op lekkage natuurlijk en dus heb ik hem na reparatie maar ingegraven.
Het leven van een kalfje is weinig spectaculair en dus ben je al snel nieuwsgierig als er in de buurt iemand staat te graven met een lekker muziekje op.
Pas na een half uurtje viel het me op dat het er maar drie waren. De vierde vond ik onder een paar bomen terug.
Nog wel in leven, maar verre van florissant. Gek hoe je als huisarts dan toch met je mond vol tanden staat. Zonder anamnese is het diagnose stellen in veel gevallen (hoewel bij sommige mensen een vluchtige blik al genoeg is) erg lastig en ik had dan ook geen idee wat er aan de hand was. Vriend en boer Doug kwam er bij staan en zei meteen; 'wurms' (een regelrechte klap in het gezicht van al die jaren aan de universiteiten in Nederland en Belgie). Hoewel ik het beestje weinig kans meer gaf was Doug niet onder de indruk. "Een pilletje en wat warm stro en nr. 35 is zo weer de oude." Kan je zeggen dat zo'n kalfje nog heel wat kilo's weegt. Met zijn tweeën hebben we haar in de truck/ambulance getild en op wat hooi gelegd. Nou, deze doktor neemt zijn petje af voor de boer!
Mooi, vanmorgen kwam ook mijn laatste voorspelling uit. De Duitsers verloren van Spanje. Stiekem een paar extra rondjes rotonde gereden. Zo krijgen wij de kans wraak te nemen voor 1983 toen Spanje op doelsaldo ervoor zorgde dat Nederland niet naar de EK ging. In hun laatste wedstrijd wonnen ze met 12-1 van Malta!?!?!? De stank van omkoperij hangt nog steeds boven het stadion.
Leg net de telefoon neer, een vriend die zaterdag komt eten komt nog langs de Dutch shop. Boodschappenlijstje; een kilo drop, een kilo belegen kaas, halve kilo Old Amsterdam en een emmer Wijko sateh saus! Klaar voor de wedstrijd. Nou onze kippen morgen nog het Wilhelmus leren tokken.