Wednesday 2 January 2013

2 januari 2013: Happy New Year!

Allemaal het allerbeste voor 2013. Laten we hopen dat dit een jaar wordt waarin brandweermannen in crazy Amerika gewoon hun werk kunnen doen en niet door lunatics met geweren worden neergeschoten, maar ook hulpverleners in Nederland worden gerespecteerd. Een jaar waarin valse over-the-hill mannen in jurken keihard gegeseld worden als ze opmerkingen maken over homosexuelen die de essentie van het menselijk wezen zouden vernietigen (doet het celibaat dan trouwens niet precies hetzelfde?) of roepen dat vrouwen sexueel misbruik en fysiek geweld zelf uitlokken als ze er bijlopen als een slons, vies eten neerzetten of het huis stoffig is. Een jaar waarin hulpverleners in Pakistan of Afghanistan niet meer worden neer geknald omdat een paar bebaarde hersenloze grotten bewoners vinden dat die hulpverleners westerse methodes toepassen. Een jaar waarin mensen vooral weer normaal gaan doen en niet zoals hier voor de kerst een kalkoen, gevuld met eend, gevuld met kip op het menu hebben (had best nog een kwarteltje ingekund). Een jaar waarin ik essentiele levensproblemen zal kunnen oplossen, om te beginnen met deze; wie maakt er nou petjes met een knoop precies boven op. Zet je tijdens het maaien je koptelefoon op dan gaat dat pijn doen. Zoek echter maar eens een pet zonder knoop!
Onze studio begint vorm te krijgen. Van stukken oud huis en overgebleven stukken van de aanbouw heb ik twee art tafels gemaakt om aan te werken. En passant nog een meubeltje voor de stereo gemaakt (het is tenslotte ook een beetje een 'man-cave').
Vandaag hebben we het maar een beetje rustig gedaan, 2 januari is hier ook nog een vrije dag. Lichaam een beetje bij laten komen van het oudejaars avond feest (de Engelsen zeggen natuurlijk weer New Years eve) en de after party de dag erop. Strandje bekeken, hot tubje gedaan, handdoekje om en de bloemetjes bewateren met uitzicht op de in bloei staande Pohutekawa boom.
Ons oudejaars feestje was weer als vanouds.
Lekker weertje.
Iedereen had wat voedsel meegenomen en dus moeten nu zelfs onze kune-kune pigs op dieet. Gerookte kawhai (precies, diegene die ik gevangen had) en helemaal lekker, king fish kebabs op de BBQ. Je weet niet wat je mist!
Helaas konden de fakkeltjes niet aan vanwege een flink windje en er kwamen zelfs wat truien aan te pas.
Nadat Nienke met Caspar de bel van onze vuurtoren had geluid ten teken dat het 12 uur was konden we gaan knallen, vuurwerk en pagne!
Niet zoals in Nederland voor 70 miljoen euro (kan je heel wat leuke dingen van doen), maar vrij bescheiden (bouw ik echt geen nieuwe schuur voor).
Nadat Guy ons nog een traditionele Schotse serenade had gebracht op de doedelzak, werd de door Nienke en mij geselecteerde dansmuziek (180 nummers, goed voor 7 1/2 uur calorieen verbranden) opgezet, maar 2013 begon slecht wat dat betreft. Buiten Nienke en Tara (4 jaar) heb ik geloof ik nog twee anderen nog even zien dansen.
Gelukkig gaat een van onze buurvrouwen binnenkort een 'bottel-house' maken, een soort kas van flessen en zij wil de berg flessen ons graag hebben. Dat bespaart ons weer de 'walk-of'shame' naar de lokale tip. De nieuwjaarsduik is niet geworden wat we ervan verwachtten. De zee was vergeven van de blue-bottles. Nee, dat is niet een verzameling lege absint flessen, maar een aan het Portugese oorlogsschip gerelateerde blauwe kwal die met zijn 50 cm lange staart venijnige jeuk kan veroorzaken. Mooi excuus niet? Met die wind was het ook minder lekker trouwens. We sluiten vandaag af met een trailer van de film 'The intouchables', een franse film gebaseerd op een waar verhaal, Zeer de moeite waard, een echte 'feel-good' movie:

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom