Sunday 22 December 2013

22 december 2013: Tongariro met familie.

Pieter en Doeke (schoonbroer en neef) zijn in Kiwiland aangekomen. Anderhalve dag Auckland en al dolfijnen en walvissen gezien. Wat een mazzelaars.
Als toetje nog een lekkere BBQ met een koele Tui bij ons in de tuin en de voorspellingen voor het weekend: 20+ en blauwe lucht.
En dan op pad voor de volgende Kiwi experience. De Tongariro Crossing, enigzins modified by us of course. Het laatste deel van de wandeling is namelijk pretty boring en dus hadden we een verrassing voor ze in petto.
De eerste rust pauze halverwege de eerste klim. Tussen Pieter en Nienke kun je op de achtergrond de 140 km verder gelegen vulkaan Taranaki zien liggen.
Poseren voor Mount Ngauruhoe, ook wel genaamd Mount Doom (uit Lord of the Rings).
De Red Crater op de voorgrond met de tot voor kort nog actieve vent met Mount Ngauruhoe op de achtergrond.
Gevaar? Waar dan?
The Emerald Lakes en links the Blue Lake en op de achtergrond Lake Taupo. Absoluut de moeite waard om daar even de zwettkliertjes voor aan te zwengelen.
Emerald is echt emerald in het zonnetje, wat een kleur.
Lunchen bij dit meertje waar de stoom uit de wanden blast is echt een van de meest relaxte dingen die je kan doen. Konden die rotte eieren niet vinden in de lunch.
De heren hadden niets te klagen. Horen we al emigratie plannen? Toch maar niet een frisse duik genomen. Al hoewel, hoef je je voorlopig niet meer te scheren.
De Red Crater op de voorgrond, Mount Doom er achter en Mount Ruapehu vol met sneeuw erachter.
Dit alles gefotografeerd vanaf de Blue Lake waar Nienke nog even naar toe wou. Daarna weer dezelfde weg terug (we kwamen immers voor de vulkanen). Uiteindelijk ruim 20 km gelopen en een kleine 900 meter geklommen.
En dan worden we beloond met 'fush'n'chups'. Op zijn Kiwi's. Natuurlijk heel verfijnd met een glaasje Norton Estate Viognier. Volgende week ons avondtuur op de Tongariro River.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom