Wednesday 11 December 2013

11 december 2013: Zomer feestjes

Woof is weer weg. Een heleboel vakjes op de lange lijst die Nienke voor me gemaakt had op de iPad kunnen worden afgevinkt. Dank aan Martijn. Toch best handig dat paar extra handen. Kost wat bier maar OK. Nu de tuin en het weed in de weilanden nog. Als iemand nog een dochter met groene handjes wil stallen voor een paar dagen .....
We hebben samen een houten hek gebouwd rond de enorme flax in het voorste weiland (Nienke kon het niet waarderen dat de stiertjes op de bladeren sabbelden), de stockyard gerepareerd (er zou nog steeds iemand helemaal uit Auckland komen om onze enige tweejarige stier op tuberculose te komen testen. Het geld kan niet op immers.), een retaining wall gebouwd en alle tuinmeubelen geschilderd. Dankzij Martijn ligt er nu een grote stapel hout naast het huis voor onze tuin vuurtjes.
Martijn maakt dudielijk dat wij nog even moeten oefenen met fotograferen.
Daarbij heeft hij geprobeerd om ons wat foto techniek bij te brengen. we zullen zien. Moet zeggen dat ik deze twee foto's niet gemaakt zou kunnen hebben. Heb wel inmiddels mijn statief zonder Tom Tom weten te localiseren en onder het stof vandaan gehaald.
Die vuurtjes zijn wel heel erg lekker. Ik heb inmiddels 4 geluidsboxen buiten opgesteld zodat we met grote regelmaat tuinfeestjes kunnen geven. Willem en Carla kwamen het als eerste uit testen.
Where are the guests?
Vervolgens kreeg ik het hele Medical Centre op bezoek voor de jaarlijkse Christmas function.
Ik had die morgen nog een vruchteloze poging gedaan om tennis competitie te spelen. Helaas zijn Kiwi's behoorlijk eigenwijs en ondanks mijn sombere voorspellingen begonnen ze vol frisse moet aan de wedstrijd. 5 games verder sopte iedereen van de baan af en lieten we de stortbuien verder voor wat het was. Thuis grepen we de gelegenheid echter aan om toch wat op te ruimen en ontdekten dat er nog een ping pong tafel (bijgenaamd de 'leg het daar maar even neer') in de garage opgesteld stond en de carport ook flink groter was dan we dachten (dus daar komen die ratten vandaan). Nienke zag laatst een touwtje hangen onder haar auto en trok eraan. Bleek een dode rat te zijn!
Wedstrijdje vuur staren.
Op een na was iedereen aanwezig en dus hadden we ineens 40 gasten. Dankzij een cateraar en onze wijnkelder waren er echter nauwelijks voorbereidingen.
Dr. Sherry op de drums.
Ik had nog een muziek kwis in elkaar gedraaid voor het geval er naar gespreksonderwerpen gezocht moest worden, maar dat bleek niet nodig. Het was een hele leuke avond. Met twee gitaren en bongo's rond het vuur.
Het was nog nooit zo laat geworden op een praktijk party en de laatsten vertrokken rond 1 uur. We hebben de lat lekker hoog gelegd voor volgend jaar. Ook voor de komende weken is de tuin meerdere malen besproken. Volgende week komt Yvo, mijn oude tennismaatje, met de familie langs en woensdag staan Pieter en Doeke op de stoep. Daar gaan we volgend weekend mee wandelen/raften/speedboaten.
Als afsluiter het nieuwe Air New Zealand filmpje over de nieuwe hobbit film, niet dat we gaan kijken, maar de heisa er omheen blijft toch leuk.