Wednesday 19 February 2014

19 februari 2014: Diepvries klaverjassen

OK, we grossieren in goud, zilver en brons, maar dan ook alleen met een paar schaatsen onder. Verder kunnen we geen potten breken. Dat zo'n sjoelbak natie nou niet eens een teampje op de been kon brengen voor de geweldige sport curling. Curling is in feite de winter Efteling uitvoering van sjoelbakken en daarom is het des te verbazender dat wij niet meedoen. Ik gebruik het curling persoonlijk om in slaap te vallen en dat werkt wonderwel goed.
Max, ik zie een MacDonalds!
Zoals de Nieuw Zeelandse verslaggever in zijn commentaar opmerkte; 'apparently figure skating and curling are sports'. 't Is wat stil geworden rond de Nederlandse pogingen de Olympische zomer spelen binnen te slepen. Wellicht kunnen we proberen om de Olympische winterspelen van Maastricht (dicht bij onze enige berg) er door te drukken. Introduceren we snel een paar nieuwe wintersporten waar ook alleen wij maar in uit blinken; diepvries  klaverjassen, sneeuw fierljeppen, ijskaatsen en ijskorfbal. Dat moet toch nog meer goud opleveren. De ene oranje sweep na de andere.
Ik heb zoooooo'n honger.
Kan Alex weer als een kleine jongen die een gratis lollie krijgt helemaal uit zijn bol gaan. Kan iemand die jongen even de weg wijzen naar een dietiste voordat hij een oranje krulstaart aan groeit? Liefst een die in de wachtkamer nog een versie van het boek 'Hoe hoort het eigenlijk' van Amy Groskamp - Ten Have heeft liggen. Hoe dan ook, Poetin is weer helemaal gelukkig, gaat met iedereen op de foto die hij ook maar enigzins interessant vind. Die politieke hoogwaardigheidskneuzen uit Holland pasten precies in dat plaatje.
Maxima; 'Een pizza met alles erop en eraan'. Rutte; 'Hij wel!'
Ik moet natuurlijk wel voorzichtig zijn met wat ik schrijf. Was even in het Engels begonnen, maar na forse kritiek vanuit de Lage Landen zijn we weer in het Nederlands begonnen. Dat we in het Engels begonnen waren had te maken met het feit dat niet de NSA alles blijkt te lezen en op te slaan, maar de Plaskerk brigade. Nu we weer in het Hollands schrijven moeten we natuurlijk uitkijken dat we straks op Schiphol niet geweigerd worden. Plaskerk mocht natuurlijk weer blijven, hij heeft immers belooft het niet weer te doen. Iemand al eens geprobeerd om zo onder een parkeerbon uit te komen?
Zee, Southern Cross, Fern en land.
Huidige vlag, lijkt die van de Aussies.
In Nieuw Zeeland is alles rustig. Het meest in het oog springende nieuws is wel dat men van de oude vlag af wil. De link met de Union Jack (Engeland) is uit de tijd. Er zijn een paar leuke voorstellen gedaan, maar helaas hebben wij onze eigen Rutte en die meneer wil graag een zwarte vlag. Lijkt mij niet heel erg aantrekkelijk in de toeristen boekjes, maar goed.
My favourite.
Ik zou gaan voor het blauw van de zee, het groen van het land en het oranje van de ondergaande zon. wel de Southern Cross en de fern houden. Er gaat waarschijnlijk een heus referendum komen en het houdt hier de gemoederen weer even bezig.
Hunderwasser design.
Het blijft mooi weer en dus spelt het leven zich m.n. buiten af. Zaterdag wonnen onze jonge team genoten zowaar een set en dus wonnen we na 3-3 gelijk gespeeld te hebben met 1 set verschil. Ziet ernaar uit dat we in deze klasse gaan overleven. Moet nog steeds mijn eerste single verliezen.
Boring voorstel.
Goed, lang genoeg getreuzeld. Ik ga de dieren eens even wat eten geven.










No comments:

Post a Comment

Reacties welkom