Friday 28 February 2014

28 februari 2014: Het leven kabbelt voort

Was lekker aan het trainen toen een hoog gespecialiseerde nurse belde. Ze had een patient aan de lijn die met spoed gezien moest worden volgens haar. Na oeverloze discussies besloot ik dan maar het enorme leed te aanschouwen. De 2 jarige patient met een levensgevaarlijk koorts van maar liefst 38.5 C zonder enig ander symptoom kon ik natuurlijk niet anders helpen dan met adviezen. Helaas, deze 24 uurs ellende heeft inmiddels ook ons fraaie eiland bereikt. Waarom belt U nu, om 9 uur 's avonds, als het kind al de hele dag verhoging heeft. Omdat er niets meer op TV was zei ze letterlijk. Het is niet gelogen en het past in het volgende plaatje. Omdat ik wat vroeg op de praktijk was besloot ik maar even een batterij te gaan halen bij de supermarkt aan de overkant van de straat. Picture this: een supermarkt vol mensen van gemiddeld 110 kg met de armen vol chips, cola, sixpacks, etc. Unbelievable. Het totale IQ van dit zooitje was niet hoger dan 100 schat ik. Hoe valt hier tegen te strijden als medische wetenschap. Niet dus. Alleen de politiek kan als Big Boss iets tegen dit suicidal gedrag doen. Gewoon zorgen dat ze er niet meer aan kunnen komen. Al het slechte voedsel peperduur (gezondheidsbelasting) en alleen verkrijgbaar in speciale winkels. Benzine stations vekopen alleen weer gewoon benzine. Alle Wimpies, McDonalds (special die), Kentucky Fried Chickens etc. in de fik en nooit meer toestaan. Overdreven niet? Maar ja, doen we het niet dan weet je dat jouw belasting geld naar deze mensen zonder toekomst gaat. De 'I live by the day' types. So frustrating. Zeker als je bedenkt dat mijn kids de kans niet eens kregen om wat van hun leven te maken. Deze idioten gooien het gewoon weg.
OK, genoeg geklaagd. Nog geen bericht van de ambassade ontvangen na mijn tirade van vorige week, dus ik mag het land straks vast wel weer in. Niet dat de prestaties van Ajax een terugkeer naar the old battlegrounds rechtvaardigen. Alvast met onze house sitters de belangrijke zaken door genomen.Inmiddels is Annemiek geland en zit nu met Nienke in de hottub (petje af, 11 uur en nog niet ingestort, ondanks een goede portie hert met pinot gris, chardonnay en shiraz).

De komende activiteiten worden daar nu doorgenomen inclusief alle roddels uit Nederland. We weten weer alles!
Voor zover, morgen weer vroeg op voor het tennis. Vorige week weer gewonnen, maar morgen 2 kerels die 2 klassen hoger genoteerd staan, afzien.
Als afsluiter een lekker nummer uitgevoerd door Antony Partos en David McCormack; 'Lay my head down low', een nummer gebruikt in de TV serie Rake over een scruffy lawer in Sydney. Predictable, but amusing anyway. Wij gaan lekker trampen en kayakken de komen de week. Volgende week exciting pictures. Ik wens jullie een goede week en voor de 70.000ste weblog bezoeker: de logeerkamer, BBQ, hottub, zee, etc. staan klaar!