Tuesday 26 May 2015

26 mei 2015: Abbey road

Zondag heerlijk een middagje in de kroeg gehangen, luisterend naar een optreden van Andrew White. De beste man komt volgend jaar jullie kant op, dus als je nog een fantastisch artiest op je feestje wilt hebben...... Luister hier naar het fraaie 'Lindisfarne lullaby' terwijl je de blog leest.

Het weekende even wat boompjes aangepakt bij de varkentjes. We hadden de keus tussen worstjes of meer gras creeren. Het telkens maar voedsel halen voor ze is een hele taak. We hebben ze dus als proef het weiland ingelaten, Ondertussen probeer ik twee vlakke stukken duinzand te bewegen om weer wat groenigheid te produceren.
Samen met Dick vielen we wat neergekomen bomen aan. Met drie 4WD's vol hout zit Dick zijn familie er weer warm bij deze winter. Alle takken gingen het vuur op en dat heeft de hele zondag heeft gebrand. Deze plaatjes zijn niet van het vuurtje maar van de ondergaande zon. Tijdens het nuttigen van een Palliser Estate chardonnay met de buren moesten we even het dek op, want het verveelt nimmer.
Op weg naar het concert nog even een fotoshoot gedaan in Waikanae. Die komt in de krant bij het bericht over de galerie die net is verhuist. Links op de achtergrond zit Maude (de eigenaresse) aan de sigaar en wijn terwijl 4 artists (me too?) een Abbey roadje doen.
Als gezegd, de varkens hebben nu hun ontbijtje bij de andere beesten. De kippen moesten wel heel erg wennen aan die hele enge enthousiaste morgen geluiden die uit de kelen van de Kune Kune's komen.
Inmiddels is het hier erg koud geworden, tenminste, dat vertellen mijn patienten me. Niet Nederlands koud (koek en zopie dus), maar sommigen hebben hun sandalen en shorts moeten verruilen voor warmere kleren. De tijd van de broekpakken, coltruien en meerlaagse kleding (allemaal erg handig bij lichamelijk onderzoek) is weer aangebroken.
Toegegeven, het is koud. Nog weinig trek om te gaan vissen (vissticks?) een dezer dagen. Er is fors sneeuw gevallen, van het diepe zuiden tot zelfs in het doorgaans warme Napier. Zie hier de vulkaan Mount Taranaki. Voordeel is wel dat je goed kan zien dat hij niet heel erg warm is.
Nog eentje dan van deze morgen, omdat we normaal altijd de zonsondergang laten zien. Hier Kapiti island vanuit de tuin met de zon die de golven oranje kleurt.
Voor zover, gegroet!

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom