Tuesday 2 June 2015

1 juni 2015; Winter? Ha!

Onze huidige premier (zelfde halve slag als Rutten) probeert hier de aandacht van de echte issues weg te trekken. En trekken dat doet hij graag, aan paarden staartjes. In het begin nog van school meisjes (meerdere foto's van), maar onlangs van een waitress (na vier keer had hij nog niet door dat hij de enige was die het leuk vond). Probeerde het af te kopen met twee flessen wijn. Het verhaal ging de hele wereld over (goede reclame), maar hij lijkt onze eigen Kiwi versie van Berlosconi te zijn. Hij komt ermee weg. Begon snel een verhaal over de behoefte aan een nieuwe vlag. De NZ vlag heeft immers nog steeds de Britse vlag in een hoek en dat is niet meer van de tijd. Ik ben het daar op zich wel mee eens, maar daar hoef je geen 26 miljoen dollar roadshow (waar trouwens vrijwel niemand heen gaat) tegen aan te gooien en een apart referendum over te organiseren. Dat kan ook via het internet en dan tijdens de eerst volgende verkiezing mensen een keus laten maken. Maar het gaat bijna altijd om dadendrang van onze politici (in Nederland de Hoge snelheidslijn, Betuwelijn, JSF, Zorgwet, etc.) en dus drukt John Key gewoon door. Het land wordt er niet beter op, huizen zijn niet meer te betalen in Auckland, obesity is nog nooit zo'n probleem geweest, eindeloze wachtlijsten, geen werk, geweld in gezinnen, etc. In feite hoeft hij alleen maar de Bitse vlag voor die van McDonalds te vervangen en de sterren door paarden staartjes, dat geeft een aardige weergave van NZ anno 2015.
Naast de eerder genoemde problemen is ook euthanasie hier een issue. Een advocate hier heeft een onbehandelbare hersen tumor en heeft bij de Hoge Raad aangekaart dat het mogelijke vervolgen van een arts die haar bij euthanasie bij zou staan indruist tegen haar constitutioneel recht op een goed leven en niet te hoeven lijden. De oppositie strooit met dezelfde onwaarheden waar de Amerikanen mee aankwamen. Als je toe zou staan staan er drommen SS-artsen klaar om allerlei onschuldigen te vermoorden. De Hoge Raad van Canada en Zuid Afrika waren dapper recentelijk, maar of die van ons dat ook zijn. We zullen zien. Helaas dreigt de advocate de uitspraak niet meer te halen. En de politiek, het heeft al een aantal malen op de agenda gestaan maar werd dan telkens voor de verkiezing terug getrokken omdat de grote horde katholieke eilanders dan wel eens op een andere partij zouden kunnen gaan stemmen. Waar zijn de helden. Onze koetjes kan het allemaal niet schelen.
Het mag dan winter zijn hier, maar op een paar koudere nachtjes na merken we er nog niet veel van. Wouter en Bianca hebben na enkele jaren eindelijk ons huisje weten te vinden vanuit het verre Tauranga en genoten met ons van een vuurtje in de tuin.
Voor de gelegenheid hadden we vier kreeften uit de vriezer gehaald (de volgende keer krijgen ze gewoon weer erwtensoep).
Nienke heeft een tijdje moeten zoeken naar cognac, maar uiteindelijk een flesje Hennesey op de kop weten te tikken en dus aten we kreeft met cognac/witte wijnsaus.
Was wellicht een beetje uitgeschoten met de chili kruiden (piment d'espelette hadden ze hier natuurlijk weer niet in de super), maar het was heerlijk.
Hoewel er een paar wolkjes waren was het heel aangenaam op het strand on Otaki.
Even poseren voor 'hof fotograaf ' Wouter naast de Waitohu stream.
Kapiti island vanuit het noorden.
Ik sluit af met 'The King is gone'. B.B. King is overleden, hier met 'The thrill is gone'.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom