Wednesday 10 June 2015

10 juni 2015; Natte voeten

Deze week een stukje muziek van Jamie Lawson; 'I wasn't expecting that'. Heel toepasselijk!
Oh joy. De keuken vloer (bamboe planken) begon ineens een eigen leven te leiden. Planken krulden om en kwamen vervolgens omhoog. Vloerenman gebeld, verdict; er is een lek.
Loodgieter kwam die constateerde geen lekkende pijpen maar een lekkende afwas machine. Gelukkig zijn we verzekerd, dachten we. Huisverzekering EN inboedel verzekering. Bij twee verschillende verzekeraars echter. Je voelt het al, the 'bastards' (lokale koosnaam voor verzekeraars) vertelden meteen dat het niet gecoverd was (antwoord 1 op de flow chart) en vervolgens dat het onder de andere verzekering viel (antwoord 2).
Ik spaar je de andere antwoorden, maar er is een reden dat die 'bastards' rijk zijn. Gelukkig handelt mijn privé advcoaat de zaak verder af. Kost haar heel wat tijd, want eerst kwam de man van de afwasmachines, die de hele machine (en dus de bewijslast?), maar meenam en dan moeten de twee 'bastards' het nog met elkaar uitvechten.
Intussen moet de vloer open, drogen en dan nieuwe planken erin. Daarop komt dan weer een nieuwe afwasmachine, want hoewel we milieu bewust zijn (Nienke contempleert een plastic vrije maand hier thuis) zijn we ook Westers lui.
Het houdt ons bezig zullen we maar zeggen. Hoop wel dat het allemaal achter de rug is als onze vrienden uit Holland met zijn vijven binnen vallen volgende maand.
Deze week twee Holland - Kiwiland confrontaties gezien. De Hollandse vrouwen versloegen hun Kiwi counterparts met 1 - 0 op het EK voor vrouwen voetbal in Canada. De Hollandse hockey heren kwamen niet verder dan 1 - 1 tegen de 'Black sticks' op de World League semifinal in Argentinie.
Zit nu even voor de PC, het bureau staat te schudden. Moeilijk te zeggen of het een lichte beving is of de storm. De Nederlandse vlag heeft uit voorzorg zijn onderste touwtje maar los gelaten. Die vinden we waarschijnlijk in de Tararua's terug. Tennis zit er niet in vanavond.
Kan ik lekker verder gaan met mijn nieuwe lamp. Geen bol dit keer, maar een grote ellips. Je moet vernieuwen nietwaar. Lekker warm in de studio, de muziek schalt uit 4 boxen. begin echter wel door het hout te raken en moet dus binnenkort naar het koude strand...
Gaat weer lekker in Nederland, Edit Schippers blijkt hoofdrekenen niet machtig te zijn volgens de rekenkamer, Hiddink en de zijnen bezuinigden ook al wat te vroeg, Ajax praat met Heitinga (NEEEEEEE!), heel Nederland valt over de artsen heen die zeggen dat heel erg ongezonde mensen wellicht zorg ontzegd moet worden (in artsen kringen ook wel 'Common Sense' genoemd), de NS directie is ontspoort in Limburg en Italië en als laatste de criminelen in Amsterdam die maar doorgaan met cowboy en indiaantje spelen tussen de scholen.
Bij ons gaat het nieuws over files in Auckland en weer meer MERS doden in Korea. Voorlopig niet iets om je zorgen te maken in te Horo Beach. Dan is zo'n afwasmachine ineens een heel item!

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom