Monday 27 July 2015

27 july 2015: aflevering 439

Ja, ons 439ste bericht alweer. We naderen een mijlpaal (dat is wel zeker over een jaar by the way).
Komende week even een beetje rust, qua werk dan. Floor en Peter komen met kroost over voor een aantal dagen. Nienke en ik hebben wat met dagen geschoven zodat een een extra lang weekend hebben. Kijk er wel naar uit want het werk was weer eens niet echt leuk. Razend druk en toen viel nog eens een collega uit voor 5 dagen met rugpijn. Nurses die spreekuur doen helpen niet echt want alle vragen komen dan toch weer bij mij. Komt nog eens bij dat het verkoudheidsvirus rond blijft waren. Dat wordt nog eens aangewakkerd door de leeghoofden van de krant die uitgebreid uitleggen wat de symptomen zijn en voorspellen dat het land wel plat zal komen te liggen. Zo'n zichzelf waarmakende voorspelling dus. En natuurlijk moeten ze allemaal antibiotica hebben. Dat staat immers in de krant, want dr. 'net afgestudeerde journalist' met een week EHBO cursus voor honden (en dus de Dominion Post health specialist) zegt dat je voor een zere keel vooral antibiotica moet innemen. Gelukkig hebben we dankzij de plastic maand eindelijk die drama krant opgezegd! Helaas heeft dat ook repercussies, want met dat reclame vod (minder dan 40% was nieuws) blaadje werd door mij gebruikt om de haard mee aan te maken.
Die plastic maand zit er bijna op. Verbazend wekkend weinig vuilnis! Geleerd dat je echt wel met minder plastic kan doen. Waarom moeten groenten en fruit in plastic zitten? Melk uit de fles is eigenlijk veel lekkerder. Veel dingen kan je navullen of zelf maken. Toch ook wel problemen; WC papier was wel te krijgen, maar dan 6 keer zo duur! En zo zijn er wel meer dingen. We zijn in ieder geval weer wat groener.
We hebben heel wat dagen in de studio doorgebracht. Nienke is druk aan het tekenen en schilderen. Ik heb wat stukken beach hout bewerkt met een elektrische schaaf. De goede oude SKIL vondt het toch niet zo'n leuk klusje en begon op een gegeven moment te roken. Alsof hij klaar was met de klus. Wilde daarna ook niet meer werken (lijken mijn rokende patiƫnten wel). Nieuwe besteld en een dag later de oude maar even opengeschroefd. Niets gevonden, alleen maar wat schoongemaakt en zowaar; twee werkende elektrische schaven. Goed nieuws voor Nienke, hij kwam in een ouderwetse papieren doos. Van een stuk boomstam heb ik een fraai stuk hout overgehouden, mooi licht roze 'Red beech', een native New Zealand tree. Mijn eerste houtsnij project. Het is niet eens heel erg moeilijk. Je moet alleen goed gereedschap hebben en dus moet ik nog even op zoek. Een rond handvat is in ieder geval belangrijk volgens de blaar op mijn hand.
Met mijn tennisteam meegedaan aan een pubquiz, een populaire bezigheid hier, m.n. voor allerlei goede doelen en fundraisers. Deze was voor de club zelf. Had mijn team genoten al gewaarschuwd dat ik weinig NZ radio en Tv knowledge had. Kon gelukkig bijdragen met de geography section (alle 10 goed) en de science section (weer alle tien goed) maar daar bleef het ook bij. Pop lyrics aanvullen, en film vragen zijn niet aan mij besteed. Ook de Nieuw Zeelandse sport vragen (een aantal mannen draven in een nog grijswit filmpje van links naar rechts en dan volgt de vraag wie deze belangrijke try scoorde en in welk jaar) nam ik maar de rol van bier haler op me. Toen we dan ook nog een uitnodiging kregen voor 2 dagen later waren we blij een excuus te hebben.
Nu maar duimen voor een beetje goed weer. Nog steeds vrij koud hier. gelukkig voor Flo en Peet voorspellen ze voor het komen weekend regen en omdat ze er meestal naast zitten is er een goede kans op droog weer. In dat geval gaan we de omgeving van Rotorua met ze verkennen. Cheers.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom