Sunday 5 July 2015

5 july 2015: Erfenis

Passende muziek bij dit onderwerp. Erfenis? Ja, we zijn er nog hoor, maar met al die vliegtuigongelukken en onze aankomende trip naar Nederland leek het ons verstandig om eindelijk eens wat te doen aan ons testament.
Mocht ons vliegtuig zich bij de MH370 scharen of een of andere onvoorziene vertikale landing maken dan hebben we niemand om onze zaken af te handelen hier. Er zou iemand uit Holland moeten overkomen om hier met de locale grijze pakken zaken te doen. Het is gewoon handiger als een vriend hier in Kiwiland de zaken afhandelt.
Ik geef toe, het is allemaal wat luguber om erover te praten, maar tja.
We hebben geen kinderen om iets aan na te laten en dus is het wel iets makkelijker. De hele handel gaat naar een goed doel. Dat lijkt eenvoudig, maar welke zijn we nog niet over uit. Keus te over.
We hebben nog tot Augustus voordat we met 4 tussenlandingen (het schijnt bij het opstijgen en landen het meest mis te gaan!) en een paar dagen Tokio naar jullie hittegolf komen kijken.
Sommige dingen met emotionele waarde gaan naar vrienden en familie. Dit allemaal om te voorkomen dat de regering hier een en ander inpikt. Het zou toch makkelijk zijn als je gewoon niets hebt.

Had net lekker de hele tuin vol liggen met
stukken hout die lagen te drogen in het winterse zonnetje, m.n. fraaie stukken red beech (heb net carving tools gekocht en ga eens wat proberen met hout). Staat er een berichtje in ons lokale flut krantje over beach combers:
Laat ik het nou allemaal van het strand hebben gedragen, weliswaar met behulp van een kruiwagen, maar goed. Er ligt trouwens meer dan genoeg getuige deze foto van het strand. Ik sta hier op het strand en kon vroeger vandaar met gemak onze domus zien liggen. Nu zijn zelfs de besneeuwde bergtoppen niet meer te zien. 
Nou ja, met alle recente bevingen hier in de buurt zullen we maar zeggen dat een extra beschermlaagje wel een veilig gevoel geeft tegen de tsunami's.
Al dit hout is komen aanspoelen na de storm van 2 weken geleden. Ons rivier keien strandje is niet meer te zien. Het komt uit 4 rivieren, de Wanganui, Rangitikei, Manawatu en Otaki rivers. Heb voor ons huis ook nog twee kruiwagens vol plastic en blikjes weggehaald. Mijn buurman vond zelfs 261 golfballetjes. Er ligt een golfbaan naast de Rangitikei river en daar is een drive waar je de bal over de rivier moet slaan, hetgeen maar weinig mensen lukt. Zijn broers kunnen voorlopig weer even vooruit, want net als ik vind hij het ook maar een sloom spelletje.
Drukke week in de praktijk. Twee collega's zijn op vakantie en een ander heeft net haar baan opgezegd. Twee weken opzegtermijn is niet veel en de eigenaren zijn niet de snelsten zullen we maar zeggen. Geen vervanging dus. De patiënten worden er niet vrolijker van en dat komt ook mijn humeur niet ten goede. Daar komt nog eens bij dat de heren nogal wat af vergaderen (in spreekuur tijd). Niet erg efficiënt allemaal. Extra patiënten en extra administratie dus. Besloot een van die virussen ook nog de overstap naar mijn getrainde body te maken; een flinke verkoudheid. Zal blij zijn als we zelf op vakantie kunnen. Had net een fotoboek gemaakt van onze vakantie in Niue in 2012, daar wil ik wel weer naar toe. Wellicht in de niet al te verre toekomst. Daar vertelt Nienke volgende week over.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom