Wednesday 16 September 2015

16 September 2015: Booze law.

Vakantie is voorbij. Mis al bijna weer het drukke Hong Kong waar om de 10 meter een irritant mannetje meende dat ik toch echt een nieuw horloge of kostuum nodig had. Weer terug in de werkende wereld. Wordt helemaal onwel van die mensen die hun best doen om zichzelf te vernietigen. Een dikke papzak van zo'n 160 kg met een gemiddelde bloedsuiker van meer dan 2 x zo hoog als zou moeten, alleen maar geïnteresseerd in zijn WINZ certificate (om een uitkering te krijgen), maar niet in afvallen en zijn medicijnen. Komt wel goed zegt hij, heb hem toch maar verteld dat hij zich over zijn oude dag geen zorgen hoeft te maken. Even daarna mag ik allerlei hulpmiddelen aanvragen (betaald door de belasting betalers natuurlijk) voor een 85 jarige asbak die niet meer zelfstandig kan leven. En maar klagen over het ziekenhuis die geen zuurstof wil geven thuis (zou een mooie uitvaartsknal geven). De een na de ander. Maakt onze ideeën om een jaartje vrijwilligers werk te gaan doen alleen maar aantrekkelijker.
We hebben een fotoboek gemaakt met de mooiste foto's van onze 8 jaar in Nieuw Zeeland. Fraai dik exemplaar geworden, online te zien, volg deze link (klik op 'volledig scherm' voor een grote weergave).

Intussen draait de wereld gewoon door, vluchtelingen verdrinken terwijl de politiek zich druk maakt om nog eens een half miljard euri's meer voor de JSF. Die zouden we overigens kunnen gebruiken om te zorgen dat die mensen in de eerste plaats geen vluchtelingen worden. Maar ja, dat gaan we natuurlijk nooit doen, daar zijn we te Hollands correct voor! Dat half miljard wordt dan bezuinigd bij Prorail want met al die extra asielzoekers hebben we helemaal niet meer spoor nodig, die hebben immers laten zien dat ze kunnen lopen? Die arme mensen hebben trouwen allemaal psychische trauma's opgelopen. Zij blij dat er fors bezuinigd is op psychiatrie in Nederland, er zijn vast voldoende huisartsen die daar meer dan genoeg tijd voor hebben. En anders kunnen ze wel bij de 'experts' van de gemeenten terecht. Het schijnt trouwens dat de gemeente Amsterdam probeerde om een waterlinie in te stellen tegen de komst van al die asielzoekers. Kost het VU wel een paar centen. Intussen down under, de aussies hebben weer eens een PM ingeruild en in Kiwiland maakt iedereen zich op voor de WK rugby die vrijdag in Engeland begint. The All Blacks (huidige wereld kampioen) worden natuurlijk kampioen zeggen ze hier. Fact is, ze zijn het pas twee keer geweest en beide keren in eigen land. Komende maand vele slaperige oogjes en dankzij de 'Booze law' waarschijnlijk ook wat dronken oogjes. Cheers.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom