Sunday 12 March 2017

12 maart 2017: Murder at Wairakau estate

Nog even genieten was het - 2 zussen dagen. Zo fijn om elkaar nog even te spreken en te kunnen te knuffelen voordat er weer oceanen tussen zitten en we het met skype moeten doen. Nog heerlijk weer en eten op het deck, dat was al weer 7 jaar geleden! Eef was onze eerste Nederlandse gast hier op Sims Road in April 2010.
En natuurlijk even lopen om een paar wijn calorietjes te verbranden - mijn work out track naar Hemimatenga - op het uitzichtpunt even een selfie - altijd mooi.
Ik loop het nou al jaren die track maar iedere keer is het genieten, de groene bush, het water en de vogels en dan de beloning van het uitzicht als je boven bent. Wie wil er dan nog naar een sportschool op een treadmill?!

Nog samen de dieren gezellig voeren en de konijntjes aaien. De dag nadat Eef vertrokken was schrok ik me rot; vond een dood konijn 's ochtends vroeg en zagen er nog maar een, die een beetje verdwaasd keek. Keel doorgebeten, moest echt even een traantje laten.
Ietsje later vonden we nummer 2, ook dood. Hek gecheckt en het gat gevonden waardoor deze 'killer' (Ferret/Fret) was binnen gekomen. Nieuw kippengas, gat dicht en het hele hek gecheckt en nog twee kleine gaatjes gedicht. De volgende ochtend zat deze in de val maar was konijn nummer 3 er ook niet meer, toch weer een nieuw gat 'geknaagd' in het hek. We weten niet of dit de boosdoener was, of familie van....
De afgelopen weken hebben we in totaal tot en met woensdag deze week 9 ferrets gevangen. Gisteren zag Fynn die hier logeerde een ferret lopen in onze Quail familie (zo'n 20 vogels). Hij kwam het vertellen om weer naar buiten te rennen en kwam toen met een dode Quail terug, dat was a matter of minutes. De vallen blijven dus nog even staan, want nu is de familie ferret (of wat er nog van over is) op de Quails uit.
Deze foto is van Hans, de Kapiti kust vanuit de boot tijdens zijn tweede (!) dagje vissen dit 'zomer' seizoen.
Behoorlijk wat golfjes (choppy as they say in NZ) dus ze wilden niet zo bijten.
Prachtig weer afgelopen week, warm en zonnig tot en met vrijdag. Het giet nu sinds gisteren, een heel weekend regen, goed voor de tuin maar in het Noorden weer veel overstromingen na maanden droogte. Blijft toch raar dat dit allemaal gebeurd in 1 en hetzelfde land (dat zo lang is als van Amsterdam naar Zuide Spanje). Als het volgend weekend maar droog is voor WOMAD.
Nadat Hans eindelijk de lekken in het weiland opgelost has (na weken hard zwoegen) door een by-pass aan te leggen bleef de water pomp toch weer gaan....grmph..
Wat bleek; de koeien hadden uitgevogeld hoe ze de kraan open moesten doen en de varketns stonden er lekker onder te douchen!
De natte zomer heeft z'n weerslag gehad op de moestuin en de fruitbomen met een vrij magere opbrengst maar de appelbomen deden het goed, ook dankzij de kippenpoep denk il.
Voordat de vogels ze allemaal te pakken hadden toch maar de bomen leeg geplukt. Sorteren is 'heel veel gaten: voor de varkens. Een paar plekjes en een gaatje; voor de appelsap. En 1 emmertje 'eet appels' zonder gaatjes.
Ach ja, we hadden andere dingen te doen de afgelopen maand dus we waren een beetje laat. Misschien toch eens wat sprayen of een net spannen. Ook wel weer lekker voor de vogels denk ik dan.
Hans zette deze foto op FB met de vraag: what's the message here?
I love you and hup ga boodschappen doen? Kregen een paar suggesties maar het was met name; ga boodschappen doen en kom zonder plastic thuis - in deze tas zitten nl. mijn katoenen zakjes voor groente en fruit. Maar toch leuke die combi van romantisch en pragmatisch, past wel bij ons.
Hans doet verslag van zijn track in de volgende blog. xN

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom