Thursday 28 December 2017

29 december 2017: Woord van het jaar 2017: sabotage kip

Aan het eind van het jaar het fraaie nummer 'Iron sky' van Paolo Nutini om mee te beginnen.
Nog een paar laatste foto's van Kaikoura. Ik had al eens gehoord van een app die sudoko puzzles voor je oplost (enorm leuk spelletje zo), maar naar de pub quiz gaan om de vragen te beantwoorden met behulp van je iPhone...... En slim dat we zijn!!!
Even later mochten de roadworkers met vuurwerk aan de gang. In de verste verte geen Schevenings spektakel natuurlijk, maar toch heel aardig. Dit was ter viering van het feit dat de snelweg weer zou open gaan. Heel belangrijk voor Kaikorua om het zomer seizoen niet te missen.
Ik vloog net naar huis toen de weg vrijgegeven zou worden. Aan beide kanten van de snelweg stond al een file. Je wilt tenslotte wel de eerste zijn die er over heen rijdt, heb je later je klein kinderen toch iets te vertellen!
Uit het vliegtuig, de bus in, door rijden naar Taranaki. Trevor had de uitschuif keuken van de bus van zijn zoon al klaar. Ook zelf gebouwd, en een beetje van ons afgekeken.
Het was een concert van Cat (Yusuf) Stevens. Een ouwetje, maar er kwamen toch heel wat mensen op af.
Niet alleen de Woodstock generatie maar ook nogal wat jongeren. Nienke was verbaast over het aantal nummers die ze herkende. Yusuf had zijn vliegend tapijt maar thuis gelaten en dat werd gewaardeerd.
Na afloop een lange ontnuchterende wandeling langs zee terug naar onze camping. Camping ja, want iedereen dacht dat de andere een huis zou huren. Dan gebeurd er dus niets. Gewoon een schemerlampje opzetten in de tent en het is net zo cosy.

Deze week hadden we weer twee Franse backpackers. Via HelpX deze keer. De tweede O van Wooffers staat voor organic en ik spray toch echt roundup onder mijn fences. Ga toch niet met een pincetje kilometers gras wegtrekken. Die Fransozen hebben samen met mij de property eens flink aangepast, bergen hout tot mulch (soort compost) gemaakt, de houtschuur helemaal gevuld, weed weggerukt en een heel aantal pampussen uit de grond gerukt. Daar gaan we fruitboompjes voor in de plaats zetten.
Intussen werd het traditionele oudejaarsfeest wat eerder gevierd omdat wij een partij in het noorden hebben.
De oliebollenbakker had er geen moeite mee om wat eerder dan normaal uit te trekken.
En als snel vlogen onze Engelse, Kiwi en zelfs een Duitse vriendin op de Hollandse lekkernij af.
Setting was zoals gebruikelijk wat saai natuurlijk.
Maar een ouderwets goede avond.
Wat vlammetjes erbij.
Nog wat grotere vlammetjes erbij.
Klaar voor de Nieuw Jaars duik. We kregen onze Franse werkers niet mee het water in. En lang douchen mochten ze niet want door de lange droogte waren we erg water zuinig. 
En ze gingen nog vroeg naar bed ook. Geen punt, lezen we toch zelf lekker een boekje in de tuin.
Zie hier het resultaat van onze sabotage kippen. Na het verwijderen van een pampus vonden we 13 eieren. en wij maar denken  dat ze nog niet helemaal hersteld waren van de rui. Dit was een van onze noord kippen,. De zuid kippen, die de noord kippen naar het leven staan en vice versa, hadden ook besloten om paashaas te gaan spelen. Elke morgen lopen we naar de eieren te zoeken. Zit natuurlijk ook niet zoveel brain in, anders zouden toch wel snappen dat ze ofwel in een klein hokje belanden of chop-chop.
Nog een mooi filmpje van ons kleine landje hier.

Dat was het weer even. Voor de mensen die onze foto's van Zuid Amerika willen bewonderen is hier de link naar ons online fotoboek: https://www.albelli.com/view-online-photo-book/4a869f40-4b1a-472d-9dc4-f9e3e3430553
Ciao.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom