Wednesday 11 March 2009

11 maart 2009: Winderig

Winderig weekje gehad (de houten bank lag weer bij de buren in de tuin). De herfst is duidelijk begonnen. Gelukkig voor dit weekend goede voorspellingen want we gaan naar Womad. 3 dagen muziek en dans met bands van all over the world. heb vooral veel zin in de Afrikaanse bands. We proberen jeugdig te blijven en daarom gaan we daar ook kamperen in ons nieuwe trekkerstentje. Nienke heeft hem toch maar eerst eens opgezet naast het garagepad. We passen er samen net in! Gelukkig mag de bolide met wijnvoorraad en warme kleren ( en in stationaire toestand verwarming!) naast de tent staan.Nienke heeft beloofd hiervan volgende week uitgebreid verslag te doen!
Afgelopen weekend hebben we eerst de impressionisten bezocht in het beroemde Te Papa museum. Daar was een collectie van het Boston Museum of Fine Arts te zien. Voornamelijk Monet, maar ook wat Cezanne, Renoir, Degas, etc. Voor NZ begrippen heel wat, maar natuurlijk onvergelijkbaar met europese musea. Wij hebben ons meer verbaast over het gebrek aan beveiliging. Mensen stonden werkelijk met hun vingers op de doeken. Ondanks alles meteen maar 'Vrienden van Te Papa' geworden. Krijgen we korting bij de hot dogs en het onvermijdelijke winkeltje (waar onze jongens altijd dol op waren)!Natuurlijk ook nog met ons huis bezig geweest. Zondag heerlijk met de vorige eigenaars over het land gelopen en geprobeerd alle info in onze database op te slaan. Die was helaas nog wat verdwaast van wederom een heerlijke avond bij Guy en Liesbeth. The throttle, the clutch, the choke, the brake ratchet, the oil pressure gauge, etc., dingen die blijkbaar bij een 57!!! jaar oude tractor horen, zijn een beetje abacadabra voor mij. Een goede auto moet een prima stereo hebben en verder heel simpel zijn. Gewoon starten en rijden, maar dat zit er deze keer niet in. Nienkes vader moet daarom maar snel weer langs komen. Vandaag zelfs al de tekeningen van de architect te zien gekregen tijdens de lunch. Onvoorstelbaar snel en zelfs de bouwer staat al te trappelen. We moeten het wel nog over de prijs hebben, maar omdat ik ze net aan de tweede tennis zege in hun historie heb geholpen moet dat wel meevallen! De tekeningen zien er geweldig uit. Met een paar wijzigingen hier en daar moet alles snel kunnen beginnen. Op het werk alles rustig. Weer twee dames mogen helpen die even de hond gingen aaien (niet doen dus) en hele diepe wonden in hun onderbenen opliepen. Een vrolijke Brabander die mijn baas (moet er nog steeds aan wennen) ging vertellen dat ik mocht blijven. En dan natuurlijk nog een 17-jarige die zeker wist dat ze een maagzweer had en daarom moest overgeven. Internet kennis. Helaas de pagina over condooms gemist!
Tot slot nog een foto van net. Ik weet het, dat eiland wordt zo langzamerhand vervelend. Nog een paar maandjes en dan hebben we een ander uitzicht!