Thursday 13 August 2009

13 augustus 2009: Opscheppers

Hooggeëerd bezoek uit Nederland deze week. Koen, Marjolein, Nikki en Mauk kwamen Nieuw Zeeland bezoeken. Heb nog geprobeerd ze te overtuigen van het feit dat het het verkeerde seizoen was (bij jullie warm, dan bij ons koeler) maar na hun onvergetelijke verblijf in een luxury resort in Fiji konden ze overal tegen. Mazzel dus, want het was vanaf de dag dat ze landden fraai weer en alleen in de nacht wat koeler. Helaas voor de jonge dames, want beneden hadden we geen elektrische dekentjes. Na de gebruikelijk wijn proeverij bij ons thuis hebben we ze de Wairarapa laten zien. Heerlijk gegeten bij Tirohana Estate weer (deze keer alleen dames in de bediening, maar die deden niets onder voor de mannen). Geklommen naar de Pinnacles (hierboven nog met wat warme kleren aan, maar die konden snel uit). Nikki liep nog op scheppend snel naar boven ("Dames 5 doet het toch niet zo slecht"), maar moest na een paar honderd meter toch in de bezemwagen plaats nemen. Daarna lekker lunchen bij de seals. Hier kun je zien dat de patsers zo nodig een nog grotere jeep hadden gehuurd dan onze twee auto's bij elkaar. Hij reed wel erg lekker en Koen's modderbad was dan ook meer dan verdiend. De seals zelf werden niet warm of koud van zoveel aandacht en sliepen heerlijk door in het winter zonnetje. Op weg naar huis werd Koen al voor de tweede keer aangehouden hier (dat krijg je met zo'n patserbak), maar van de de avond tevoren genoten Pinot's was niets meer terug te vinden. Omdat Nieuw Zeeland ervaren moet worden hebben we de dag erna nog in de bergen gewandeld (vlakbij de laatste sneeuw), inclusief een lunch aan de Otaki river. Afgesloten met een strandwandeling in Otaki beach, waar ze mijn lunch bankje bewonderd hebben. De dames hebben daar schelpen verzameld die ze vervolgens in mijn auto lieten liggen. Die ruikt nu naar een abattoir waar de stroom is uitgevallen.
Inmiddels zitten ze dan eindelijk in de regen in Christchurch nadat ze eerst voor zonsopgang de boot naar het zuider eiland mochten nemen en de dag erop wederom voor zonsopgang de boot om de whales te bekijken. Was wel een succes heb ik begrepen.
Inmiddels nog niet heel veel activiteit op de bouwplaats. Wij hebben vogels met smaak op de property. Een kingfisher weet mijn brievenbus te waarderen en gebruikt hem om te overnachten. Tot nu toe scheurt hij slechts de junkmail aan flarden en af en toe een blauw veertje achter. Avifauna is er niets bij. Naast de fantails, de tui's, de silver eyes, de rock wren's, de quails, blackbirds, de megpies, een ring-necked pheasant, een pukeko, een New Zealand falcon, duiven, meeuwen, huismussen en natuurijk de kingfisher hebben nu ook twee masked lapwings ons weiland gevonden. Nu maar hopen dat de bouwers dat binnenkort ook weer doen.