Wednesday 23 September 2009

24 september 2009: Oogverblindend

Net als in Nederland hebben we hier speciale dagen, zo hadden we vrijdag 'loud shirt day', om geld in te zamelen voor gehoor implantaten. De kiwi's, normaal gekleed in het modieuze zwart, gingen helemaal uit hun dak en trokken hun kleurrijkste shirts aan. Niet bang om daar tussen op te vallen deed ik dus mijn 'Holland' shirt aan. Buiten Rachel, onze hoog bejaarde nurse die het wel begrepen had, was er echter nauwelijks iets 'louds' te bespeuren. Omdat we 'zo hard' werken konden we slechts in 2 sessies op de foto. Meerdere patienten vroegen trouwens aan me van welk rugbyteam mijn shirt was!

Zaterdag voor het eerst weer getraind voor de tennis competitie. Helaas dook een van de bouwers niet op tijd weg toen ik hem wilde passeren en kreeg de bal hard tegen zijn hoofd. Hoop dat dat geen repercussies heeft m.b.t. de bouw. Na de training snel terug naar Sims road waar we 's ochtends een mini rampje hadden ontdekt. Onze fraaie barn doors hadden blijkbaar flink dorst en hebben een heel deel van de stortregen van de voorgaande nacht opgezogen. Het zag er een beetje uit als kind met waterpokken, hele grote. Na flink wat geschuur en geverf zag het er weer redelijk uit, maar zeker niet fraai. Gelukkig vond de leverancier dat deze week ook en hij bevestigde mijn opinie van het gebruik van verkeerde materialen. We krijgen dus nieuwe. Ondanks de teleurstelling op zaterdag konden we zondag nog even genieten bij een lunch met buurtgenoten. Ontmoette een hele aardige dame die net directeur af was van de Medical Council. Ben bang dat we nog wel wat avondjes gaan discussieren onder het genot van een wijntje op ons of hun dek!

Het huis is inmiddels in de inpak (waterdicht) fase. Het stalen frame voor het trappenhuis staat en het dak is af. De cladding (buitenbekleding) is al geleverd en de plannen voor het binnenwerk zijn vrijwel af. Pa en ma kievit hebben nog twee eieren uitgebroed en dus lopen er nu vier kleintjes door de wei. Spring is in the air. Zometeen nog even met de electricien door het huis en dan op naar het vliegveld. Weersvoorspelling in Shanghai; regen, regen, bliksem, nog meer regen, donder en 30 graden. Precies wat we nodig hadden. Gelukkig heeft het Grand Hyatt een zwembad op de 81e verdieping! Zwembroek en verrelijker mee dus.

Mam, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!