Saturday 3 October 2009

2 oktober 2009: Snelweg

Je rijdt 93 km per uur en voor je rijdt een collega 92 km per uur. Op een afstand van Heerenveen naar Amsterdam betekent dat toch dat je maar liefst enkele seconden eerder bij je hamburger bent nietwaar. Reden te meer dus om vol goede moed aan een eindeloos lange inhaal manoeuvre te beginnen. Gelukkig blijkt de extra strook bij Apeldoorn eindelijk voor het publiek opengesteld te zijn (was al jaren af, maar dat is natuurlijk geen reden om hem vrij te geven, het zou eens kunnen gaan slijten, moet je weer opnieuw beginnen). Om dat te vieren is de maximum snelheid terug gebracht naar 100 km per uur en pas als de weg van 6 baans naar 4 baans gaat mag je weer 120 gaan rijden. Logisch toch? Het begrip snelweg. Zou het wellicht een advies zijn? Snel wegwezen? Het enige positieve eraan is de middenberm. Dan kan je in ieder geval niet aan de verkeerde kant gaan rijden. Evelien leende ons haar auto en toen we wegreden (met vrolijk zwaaiende ruitenwissers rechtsaf) viel het niet mee om rechts te blijven rijden. Ik waarschuw maar even, want volgende week gaan we richting Den Haag.

Nienkes ouders hebben ons in een paar dagen even een infuusje Holland gegeven. Even lekker varen over het Sneeker meer. De verplichte Berenburg erbij natuurlijk. Ook een bezoekje aan kleine Friesche stadjes als Stavoren, Workum en Hindelopen stonden op het programma met in Workum een bezoek aan het Jopie Huisman museum, erg de moeite waard.

Het is wel weer even wennen aan dit platte landje. Als je om je heen kijkt zie je kerktorens en windmolens. Geen berg te zien!

In Drente nog even Patricia bezocht, mijn collega toen ik nog op de Beresteinlaan een praktijk had. Omdat wij ons een dag vergist hadden (jetlag?) verrasten we haar nogal, maar Patricia wist er toch een exciting middag van te maken, compleet met toeters en bellen!

Inmiddels zijn we in Bathmen aangeland waar mijn ouders het stokje van Nienkes ouders overnamen en ouderwetse Hollandse mosselen op tafel zetten (wij hebben er nog wel een Nieuw Zeelands tinje aangegeven met lekkere Sauvignon blanc uit Marlborough. Gall & Gall had maar liefst 8 soorten!). Net de Nederlandse wind getrotseerd toen we naar mijn neef's hockey gingen kijken; Doeke (in het midden) won met Deventer met 3-2 van Epe.