Tuesday 27 October 2009

29 oktober 2009: Eigenwijs als een ...... vogel.

Mensen zijn eigenwijs, maar vogels kunnen er ook wat van. Elke dag, en some zelfs twee maal per dag, moeten we een vogelnest uit onze brievenbus halen. Je zou zeggen dat ze de boodschap op een gegeven moment (na een keer of 60) wel begrepen moeten hebben. Niet dus. Kettinkjes voor de ingang gehangen ..., maakt niets uit. Vorige week vrijdag zat er zelfs een blauw eitje in het nest. Ik zal dus voor een klepje moeten gaan.
Toen we ons gereedschap uit de 'wijnkelder' wilden pakken bleek deze onder het stro te liggen en op een hoge plank zat een groot nest. Nest verwijderd, bleken er maar liefst 5 eitjes in te liggen. Toen voelden we ons wel een beetje schuldig en namen ons voor een dag later vogelnestjes te gaan bouwen. Eerst moest echter stormschade opgeruimd worden en het kniehoge gras aangepakt worden.Dit filmpje is speciaal voor Debby, komt ze vast nog eens kijken, hoewel, het is geen John Deere. Nienke heeft in de pauzes de lupines en ander fraais op het strand bewonderd.

Zondag was dus vogelhuisjesdag. Nadat we eerst 4 nestkastjes voor de blackbirds hadden gemaakt hebben we daarna 'de Amsterdamse wallen' gefabriceerd voor de starlings en house sparrows. Met eindeloos geduld heeft Rutger (verplichte relaxatie therapie) de typische Amsterdamse daken uitgezaagd.

Die moet uiteindelijk ergens onder het dak komen te hangen want hoewel de vogels ons huis bijna niet meer in kunnen zit een heel rijtje mussen ons aandachtig te volgen vanuit een kier net onder de dakgoot. De vogels zijn vooralsnog nog niet van plan de huurcontracten voor hun nieuwe locaties te tekenen. Ben bang dat de ME er aan te pas moet komen.
De bouwers/loodgieters/electriciens komen met steeds meer adviezen tijdens mijn lunch met ze op woensdag; je moet een boot hebben hier, en een quad-bike, een flinke straal lamp om 's nachts te kunnen vissen, en een kayak om de lange lijn in zee te kunnen brengen. Gelukkig duurt het nog even voor ik weer jarig ben.