Thursday 19 August 2010

19 augustus 2010: Politiek stabiel

Nederland is het 8ste prettigste land om in te wonen. Nieuw Zeeland komt pas op de 13e plaats (na Duitsland en the USA?????). Dit alles volgens het Amerikaanse (explains a lot) blad Newsweek. Tijd om die studie eens aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. er werd gescoord op 5 onderwerpen. Op Educatie (10e resp. 12e), Health (beiden 7e, was 6e om 8e voordat ik vertrok!!!), Quality of life (14e resp. 16e) en Political environment (3e resp. 4e) doen we niet veel voor elkaar onder, maar het verschil zit in de Economische dynamiek (14e resp. 25e). Dat laatste kunnen we natuurlijk wel beamen, het rijk worden lijkt hier niet echt het hoogste doel te zijn, alle bijbehorende ellende die een rijk welvarend land kent hoeft hier niet zo. Doe maar gewoon. Hier gaat erom of de koe wel melk geeft, er nog kogels zijn om op jacht te gaan en het bier in de pub niet te duur is. Men koopt echter wel het verplichte lot in de supermarkt wetende dat ze toch nimmer zullen winnen. Torenhoge bonussen voor frauderende zakenlui zijn hier taboe. Toch is er ook iets raars aan die studie. Nederland politiek stabiel? Wanneer waren de verkiezingen ook al weer? 9 juni? En nog lang geen regering in beeld, laat staan enig spoor van politieke eenheid. En zelfs als er al wat gaat lukken (touwtje-plakband regering) zullen jullie waarschijnlijk over een half jaar weer mogen kiezen. Mmmm, me dunkt dat Nederland daar wel wat lager had mogen scoren!
Hier een rustig weekje. Vrijdag heerlijk bij Guy en Liesbeth gegeten, heerlijke wild boar (zelf geschoten) pate en zaterdag met de praktijk een pot luck dinner (iedereen neemt wat mee) met het obligate gitaar/zang deel. Net voor de stortbuien begonnen nog even de grasmaaimachines geolied en aan het werk gezet. Nog even een hek gezet rond het free-range deel van de kippen (ze willen maar niet snappen dat Nienkes plantjes in the no-go zone liggen). Het lijkt erop alsof we ze nu eindelijk bij het woonhuis kunnen weghouden. Door de gigantische regenbuien was er daarna buiten weinig meer te doen. Tijd om binnen de productie van de driftwood lampen weer aan te zwengelen. Deze is nog voor vrienden, de volgende gaat op TradeMe, ik hoop er toch wel tussen de 300-500 dollar voor te kunnen vangen.
Tussen de regenbuien natuurlijk af en toe een beetje zon, en met name boven onze property. Dat levert fraaie regenbogen op. Deze overspande ons hele land.
Droef geworden van al het water stelde Nienke voor om woensdag dan maar bij Stefan's te gaan eten. Een restaurant van een Duitse kok. Werd hoog aangeschreven hier en omdat er live music was gingen we het maar eens zelf testen. Geen live music en redelijk eten (kaas plank als toetje is moeilijk te verknallen) werd gelukkig ruimschoots goedgemaakt door een oude bekende van ons: Pegasus bay chardonnay 2007, dezelfde ja! Zag Ajax hier live gelijk spelen (what else) tegen Dinamo Kiev, en verder ook weinig exciting nieuws hier. Of het moet het boeken van het Mission Estate Winery concert voor februari 2011 zijn, een concert van Sting met een symphony orchestra van 50 man sterk. Twee weken ervoor het Hawkes bay wine festival. Hoor ik votes voor de eerste plek???
We sluiten af met een mail die Nienke toegestuurd kreeg van een vriendin:

A Real Man

A real man is a woman's best friend.
He will never stand her up and never let her down.
He will reassure her when she feels insecure and comfort her after a bad day.

He will inspire her to do things she never thought she could do; to live without fear and forget regret.
He will enable her to express her deepest emotions and give in to her most intimate desires.
He will make sure she always feels as though she's the most beautiful woman in the room and will enable her to be the most confident, sexy, seductive, and invincible.


.........No wait... sorry... I'm thinking of wine. It's wine that does all that....... Never mind.