Monday 12 March 2012

12 maart 2012: What's in a stone?

Ja, je ziet het goed. Blauwe lucht en de tent. Die combinatie kan dus toch. Het was Oamaru stone carving weekend!! Op vrijdag de tent opgezet, een easy excercise vergeleken met de eerste keer in de stromende regen en zelfs geen onvertogen woord, misschien omdat -ie zo mooi bruidswit is? Nadat de nasi goreng voor zaterdag avond was gekookt waren we er klaar voor.
Onze in house artist Donna kwam samen met haar partner (tennis maat van Hans) de 12 oamaru stenen brengen. Even de rug buigen en strekken werd beloond met pizza's op het deck en een koel wit wijntje bij mooie Kapiti sunset. We zagen het helemaal zitten!
Zaterdagmorgen half 9 was Donna paraat en onder genot van flink wat verse koffie kwam iedereen binnen druppelen en begon het opzetten van de werkplekken. Dat ging allemaal voorspoedig en Donna begon haar rondje waarbij ze met iedereen even het idee/ontwerp doornam en wat pointers gaf hoe te beginnen.
Iedereen was meteen helemaal 'in to it', echt helemaal leuk. Zaag erin, bijl er in en gaan met die banaan. Zagen met zo'n enorme zaag is echt een ervaring op zich, kwamen allemaal oud Nederlandse kinderliedjes bovendrijven........
Na de eerste twee uurtjes hakken en zagen tijd voor het eerste self catering koffierondje en verdere kennismaking voorzover dat nodig was. Collega's, vrienden van vrienden en zo, allemaal nice and easy going. En wat een weer!!
Hier politieman Stu op zijn eerste creative missie, meteen gewoon huppa een moeilijk project aanpakken en helemaal genieten.
Hans moest 's ochtends spreekuur doen en begon dus wat later. Het was niet druk, slechts 7 patienten en 42 hechtingen (wie probeert er nou ook een boot aan te duwen). Deden wij het op Sims met die enorme zagen en bijlen stukken beter. Hans liet zich weer inspireren door de beesten van onze Haagse schilder en vereeuwigde een van zijn pinguins in steen.
Na een lunch swim voor een paar die wilden afkoelen had Jim aan het eind van de dag de smaak te pakken en ging een rondje kayakken terwijl wij vanaf het deck toe keken wanneer we de nasi konden gaan afmaken.
Na het witte stof te hebben weggewassen genoten van een prachtige Kapiti sky op het deck met de 8 inclusief onszelf die bleven eten en slapen. Allemaal erg tevreden over the achievements of the day, nooit gedacht dat het zo leuk en do-able zou zijn!
Onze uitgebreide nasi goreng Hollandse stijl ging er goed in, ook wel een beetje te verwachten als je van de 8 met 5 Hollanders bent :-). Maar leuk dat de drie Kiwi's het ook lekker vonden. Daarna nog even Hans z'n bonfire beworderen. Dat was voor de townies toch wel iets; heb je een permit? Mag dat dan 's avonds? Nou nee, maar je belt gewoon even de buren en als die het weten is het antwoord 'ja'! Verhalen over Paasvuren en Guy Fawkes Day's bonfires met nog maar een glaasje wijn, heerlijk relaxen.
Zondag 8 uur waren Hans en ik boven ontbijt aan het klaar zetten, het bleef tot half 9 toch wel heel stil beneden. Iedereen sliep als een blok na een dag fysieke arbeid. En Jim was weer aan het genieten van de kalme zee in z'n kayak en kwam met een mooie guernet (vis) binnen. Hij was ook nog zo aardig om 'm voor ons te fileren dus die hebben we gisteravond als dinner gegeten, super vers.
Uiteindelijk waren we toch rond 9.15 allemaal weer aan de slag, iedereen wilde verder en hoopte dat het af zou komen. Alle 'newbees' deden het helemaal geweldig, zie hieronder Dale.
En hoe dit van dag 1 veranderde in dit in dag 2, goed he?
Anke's abstracte zeehond met vlakken, not an easy task en zo bang dat dat neusje niet zo lukken!
And me looking like a .... dankzij de wind tunnel waar ik precies in stond op zondag moest -ie wel op bij het uitbikken want inmiddels weten we allebei hoe pijnlijk het is om iets in je oog te hebben wat er niet 1-2-3 uitkomt. Enorme klus dat uithakken en vijlen van wat tussen de twee draaiende vormen zit, viel niet mee maar ik ben wel tevreden met het resultaat. Nog niet klaar trouwens, schuren is gepland voor na Womad.
En hier is tie dan, Hans z'n pinguin. Names anyone?
En nog een overzicht fotootje van harde werkers trying to get it finished........
Pinguin was feeling the heat just like us, hurray for the outdoor shower.
Eindelijk het laatste stuk er tussen uit, nou die koru nog verdiepen. Die staat dus helaas niet op de foto, dat krijg je met die 3D dingen. Mijn handschoenen kleuren in ieder geval mooi bij the Pink Ladies op de achtergrond.
En zo wordt je witter dan wit, en voelen je haren aan het eind van de dag stoffig en heeeeel vies.
She is smiling, finally confident that he's looking great!
Magda draagt haar 'bum' naar the display site. Iedereen is jaloers op die 'stone' buns.Landa's creatie en Steph's creatie en voor iedereen dus de eerste keer!Ondertussen was het begonnen met regenen, snel nog een groepsfoto met alle werken. Helaas zonder Hans die net even was weg geroepen naar de praktijk. Pinguin staat nog onder de douche.
Sandra's leaf birdbath, for luxurious bird bathing.We hadden gelukkig net op tijd iedereen gevraagd een handje te helpen om het tentdoek eraf te krijgen dus dat lag al opgerold in de slaapkamer, good timing! Daarna begon het vrij hard te regenen maar omdat iedereen meer dan wit was, zaten we gezellig onder twee parasols te toasten op een heel geslaagde carving workshop. Donna en wij hebben meteen weer ons ja gegeven aan een workshop voor 12 volgend jaar en ik denk dat wij meteen bijna helemaal vol zitten, heel erg leuk! YEAH! Wij maken ons op voor het volgende event next weekend: Womad, heel erg veel zin in. Hieronder onze Nederlandse Anouk door Hans ergens vandaan gevist, gewoon altijd goed. Een nummer van Rihanna, Been here before:
Als laatste Smetana's Má Vlast (de Moldau) die we tijdens de filme 'the Tree of Life' hoorden, kregen een beetje heimwee naar Praag!