Sunday 22 April 2012

23 april 2012: Zomer, alsnog.

Na vorig weekend waarin we in plaats van tuinieren toch weer in Wellington eindigden op zaterdag (heel gezellig en de moeite waard), was het dit weekend een Kapiti weekend. Een lang tuinweekend wel te verstaan, want terwijl Hans boodschappen aan het doen was en Indisch aan het koken sloeg voor zijn tennismaten die vrijdagavond kwamen eten, stortte ik me (weer) vol overgave op het stuk tuin voor ons huis. Was er vorige week al aan begonnen en na het wegzagen van een paar struiken en een dooie boom vorig weekend was er ruimte om verder op te schonen. Hele hopen richting de brandstapel. Het grote voordeel van maanden helemaal niets doen is dat als je dan eindelijk wat doet het resultaat meteen zichtbaar is!
Wanneer mogen we weer naar huis, moo-de zwarte stier nummer 1 toen Hans even ging checken hoe het met ze is, way down Sims Road op nummer 69. Daar staan ze achter een grote haag dus je ziet ze helemaal niet. Nog even dooreten jongens was het oordeel.
We zijn teveel uithuizig geweest voor groot grondbezitters dat was wel duidelijk, maar de hele natte zomer heeft er ook flink aan bijgedragen dat alles als kool groeide maar ook dat we gewoon weinig buiten konden doen als het weer eens een weekend veel te nat was. De heerlijke nazomer van de afgelopen maand is echt een kadootje, 's ochtends is het zo'n 12 graden en dan loop het 's middags weer op tot graadje of 18-20, helemaal perfect. Zou mooi zijn geweest als de zomertijd ietsje langer door zou lopen hier, want ondanks dat mooie weer is het hier nou vrijwel donker om 6 uur. Gelukkig hebben we dan onze hot tub en fakkeltjes in de tuin, om heerlijk bij te komen van het harde werken, starend naar the Milky Way.

After work walk on the beach photos van donderdag avond, de kleuren zijn iedere avond weer niet te versmaden.
Hans z'n Indisch was heel geslaagd en ging erin als koek bij de Kiwi's, ze aten allemaal 2 borden vol. Zaterdag gingen we bij Ruben en Sabien eten for een catch up na hun 5 weken trip naar Nederland met twee kleine kindjes (niet niks). Dat was oer Hollands gourmetten, dat was lang geleden voor ons. Ik denk dat de laatste keer samen met Tris was met het geleende gourmet stel van de buren aan de Dubbelhoflaan. Gezellige avond als altijd, we genieten ook van hun kids ook al is zo klein wel heel erg lang geleden voor ons. De jongste uit Hans z'n tennisteam (waarvan ze afscheid namen omdat hij naar Uni gaat), bleek geboren in '95 dat was even heel raar, aan tafel te zitten met een jongen geboren in hetzelfde jaar als Floris. Hierboven zie je Sabien met Stella (9.5 maand), ze kwamen zondag even een fiets en hooi ophalen.

In het laatste half uurtje tuin weer die prachtige kleuren op de bomen en deze pluimen, dus snel weer naar binnen voor de camera.
Enorme exemplaren hebben we hiervan, ik heb weer flink wat lopen knippen want ze groeien als kool en woekeren en als extra functie zijn ze een geweldig onderkomen voor muizen en ratten....hmm. Nu het weer kouder wordt hebben we de afgelopen weken hier een ware muizen invasie in huis. Op afgelopen week na vingen we iedere dag een muis in de garage en ook al een paar in huis (slaapkamer en pantry naast de keuken). Gelukkig lopen ze niet lang rond, want die muizenval met chocopaste doet de job meestal heel snel. We moeten nog wel een oplossing verzinnen voor ons slaapkamer raam. Hoewel dat toch heel glad aluminium is en zo'n 1.60m boven de grond op een spleetje open staat, lopen de muizen 's nachts zo naar boven om dan vervolgens onze slaapkamer in te ploffen. Nog niet eerder gebeurd in de afgelopen 2 winters, ze zoeken kennelijk nieuwe routes. Maar eens even een oplossing met gaas en dubbelzijdige tape bedenken..want zon' muis die over je voeten rent op weg naar de douche is toch ietsje teveel wakker worden voordat je het warme water raakt.
De Muziek selectie van Hans is deze week van Gotye, een heerlijk pakkend nummer en gave clip. Hij is een Australische Belg die momenteel een tophit heeft en dat moet gevierd worden, want de dame die in dit nummer meezingt is Kimbra, een heuse Kiwi dame!