Monday 4 June 2012

3 juni 2012: Home sweet home

30 Graden in Amsterdam en sneeuw op de landingsbaan in Wellington (toch maar niet de grond gekust), wat een contrast. Dan moet je toch wel even terugdenken aan de laatste twee warme avonden in Nederland, buiten, in de tuin. Lekkere hapjes (altijd een understatement bij Maaike) bij Han en Maaike en een voortreffelijke BBQ met de familie bij Marjolein. Direct in slaap gevallen in het vliegtuig en dus het eten gemist. 's Ochtends het ontbijtje van KLM (omeletje op salmonella temperatuur) maar overgeslagen, en ik was niet de enige. Je zou toch denken dat al die niet verorberde prakjes moeten gaan opvallen aan het end van zo'n vlucht. Goedgemaakt met wat noodles in Hong Kong en daarna helemaal goedgemaakt met verse sushi op Auckland airport.
Vlak voor Auckland kwam de zon op, altijd goed voor enkele prachtige plaatjes.
Je zou toch zo een duik willen nemen.
Hier zie je Northland vanuit het westen met Karikari pensinsula bovenin. De kustlijn waar je tegenaan kijkt is het begin van 90 miles beach.
Had ik nou mijn hengeltje maar bij me.
Ochtendspits in Auckland. Zoek de file! Na een leuke discussie met de taxi chauffeur die verdwaalde op weg naar mijn auto (die bij Gareth en Jules stond) reed ik langs de met sneeuw bedekte bergen naar Te Horo Beach. Met een flinke lading Nederlandse films en de haard aan is het aardig uit te houden tijdens de koude avonden.
Dit lange weekend, dank aan queen Elisabeth, weer aandacht voor de vegie beds. Nienke heeft net een lading verse poep uit onderhandeld met de koetjes. Vandaag 7 kubieke meter topsoil besteld (14 keer op en neer rijden met de trailer was niet heel aantrekkelijk).
Al met al al zo'n 1000 dollar in die vergies beds gestopt. Dat is zo ongeveer 250 kg Brusselse spruitjes hier. Daar kan je wel even van eten, maar die hebben dan ook niet gerijpt op onze hooi/bladeren/koeiepoep/karton van wijndozen.
Ook net een 300 liter diepvriezer gekocht om straks de lekkere sirloins en T-bone steaks van onze koetjes in te stoppen. Met de prijs voor de koeien, het slachten en verwerken bij de slager erbij is de kiloprijs uiteindelijk niet heel veel lager dan in de winkel. Maar 't is wel lekkerder en we zijn bijna 'self sufficient'! Nu nog een wijngaardje ...... Vandaag sluiten we af met een prachtig nummer van Melody Gardot van haar CD 'Bye bye blackbird': En het net zo mooie Summertime van dezelfde CD met alleen maar vocals en Spaanse gitaar: