Thursday 5 July 2012

4 july 2012: Ik zei nog zo, geen bommetje!

't Is lekker warm in de kamer en dat mag ook wel want er is al een half bos in de haard verdwenen. Nienke heeft net haar gemiste afleveringen van 'Desperate housewives' en 'Revenge' gezien (gaap) en ik lig nog wat na te ijlen van de man-flu (zit al de hele week hoestend en proestend achter mijn bureau naar zogenaamd zieke mensen te kijken). Dan begint ineens het hele huis te schudden. 
De lampen slingeren heen en weer, de whisky klotste in het glas en Nienke neemt een sprint naar het dek (dat natuurlijk vrolijk mee swingt). Daar is uiteraard niets te vinden en als dit onze nooduitgang is hebben we nog wel wat te regelen. Daar waren geen sleutels, kleding of jassen. Goede oefening dus.

We hadden te maken met een flinke aardbeving. Gelukkig diep genoeg om niet echt gevaarlijk te zijn, maar de lijstjes hangen scheef. Voor de rest lijkt de schade mee te vallen. Nog niet in de wijn kelder durven kijken. Een 7.0 aardbeving hier 150 km voor de kust. De zwaarste in 7 jaar. Dat kan bedreigend zijn, luister maar eens naar de opname van een kerk orgel gisteren.
Wij worden intussen nog steeds bestookt met taferelen die eigenlijk bij jullie in Holland thuis horen. Niet zozeer de sneeuw op de bergen (we hebben de eerste uitnodiging om te komen skieen op zak.

Meer de vorst aan de grond rond Nienkes beeld. Nu al een paar dagen op rij.
Het was een ochtend zelfs zo koud dat de eieren die de kippen de dag ervoor gelegd hadden (had geen tijd gehad ze te pakken) bevroren waren! Mogen de beestjes nog blij zijn dat ze veren aan hun achterste hebben, je zal erop moeten zitten!
Wij lieten ons echter niet inpakken door de koude en hebben eens flink aangepakt.

Zoek de verschillen. Nee, niet alleen Nienke met kruiwagen, maar er is wat groen verdwenen. Wij zijn de voorbereiding aan het treffen van een uitbouw. Aan de linker kant van het huis komt nog een extra slaapkamer (Han, kan je toch je dochters meenemen) en een studio waar we onze artestieke neigingen onder dak kunnen botvieren. Nou nog een paar kopers voor al dit moois ........