Friday 26 October 2012

25 oktober 2012: Stairway to heaven

Nooit voor oranje uitgekomen (not even close zelfs), maar uiteindelijk is het dan zover! We hebben er nu twee wedstrijden op zitten. Twee keer 3-3 en beide wedstrijden gewonnen op games. Tegen de nr. 2 en 3 van vorig jaar. Zou mijn theorie dan werken? Dat als je felle kleuren draagt de bal sneller naar je toe wordt gespeeld? Natuurlijk helpt het dat we een jonge stier van 16 jaar in ons team hebben die ons min of meer als figuranten neerzet. Hij covered 2/3 van het veld en wij 1/3. Still ... Hier onze outfit, een oversized broek (vreemde duitse maten) en undersized shirt (gevoel in de schouders begint net weer terug te komen). Zelfs de snaren en de grip zijn oranje. Oranje spullen waren natuurlijk allemaal redelijk goedkoop in Nederland na de desastreuze EK, daarom nam van alles mee op voorwaarde dat de sponsor een oranje shirt moest regelen. Denk je dat we de enige waren? Die kleurloze kiwi's hadden een verrassing in petto, de eerste wedstrijd speelden we tegen een team met roze shirts en de tweede tegen een team met fel gele shirts. Zou kleur hier dan eindelijk de mode worden?
Zondag zijn we gaan kijken of het Kiwi voetbal beter was te behappen dan het Hollandse. De game: the Wellington Phoenix - The Brisbane Roar, de kampioenen van de A-league van vorig jaar. Geen geweldige wedstrijd (niveau van zeg maar FC Oss - Almere City), maar wel aardig om de sfeer weer even te proeven. Een volgende keer moet het echt warmer zijn, een ijselijke noorden wind draaide vrolijk in het stadion rond. Kreeg het wel weer warm van de goals die ik net op het nieuws hier zag, Ajax - Manchester City 3-1 en ook nog twee Hollandse goals van Schalke 04. Na het voetbal warmden we op bij de Led Zeppelin Celebration day, een film over hun reunion concert 5 jaar geleden. Dat was een cadeau dat ik van Nienke voor mijn verjaardag had gekregen. Lekker ouderwetse rock, maar het geluid in de cinema wel wat beter had gekund. Dat was een stuk beter op maandag (labour day) toen we naar de Schotse film 'Angels share' (dat is de 2% whisky die in het vat verdampt, doodzonde!) zijn geweest. Nienke en ik hadden de hele bioscoop voor ons alleen, maar desondanks konden we hele delen niet goed verstaan. Zie mezelf nog niet in Schotland werken dus, hoewel, de whisky ......
Inmiddels schiet de bouw op. Heb geprobeerd zelf ook nog een en ander te doen, denkend dat dat goedkoper is. Helaas betaal je hier als non-trader ongeveer 20 x zoveel voor al het materiaal waardoor het uiteindelijk toch duur wordt. Komt nog een bij dat het allemaal zo vreemd gaat. Ik was bezig om verlichting aan en in de carport te maken, die aangaat als we er aan komen rijden en als we er in rijden. Had ik twee sensors voor nodig. Omdat je hier geen losse schakel draden mag gebruiken had ik dus twee maal een drie aderige kabel naar de sensor gebracht. Zegt de electricien dat dat weliswaar netjes was, maar niet nodig. Je mag dan wel geen losse schakeldraden gebruiken (hij kan me niet uitleggen waarom dat is, het is zowiezo allemaal wat vreemd in NZ), maar je mag wel de aardedraad zwart maken en gebruiken als L1!?!?!?!?!?!?!? Ik keek hem aan alsof hij een grapje maakte, maar hij was serieus!
Wat gebeurd er verder op de boerderij? Wel vanavond eten we zalm met voor het eerst sla uit eigen tuin. Nienke heeft inmiddels een batterij slakkenvallen (met bier gevulde plastic fles waar ze reepjes heeft losgeknipt die als een soort loopplank op de aarde liggen. Loopt de slak over het loopplankje en tuimelt in de fles dan gaat hij een jolige dood tegemoet. Of het werkt? Nog geen slak gezien. Misschien houden ze niet van een jaar verlopen Heineken. 
Oh ja, en de kraamkamer. Ze zijn nu ongeveer 10 cm lang. No. 5 is op miraculeuze wijze verdwenen of had zich buitengewoon goed verstopt. De overige 4 (er zitten er echt 4 op de foto) groeien gestaag. Het lijkt erop dat we 3 vrouwtjes en 1 mannetje hebben.
We kunnen natuurlijk niet anders eindigen dan met het prachtige 'Stairway to heaven' van Led Zeppelin, nog altijd een van de beste nummers allertijden.
Voor de classici onder jullie dan ook nog eens de versie van het Royal London Philharmonic Orchestra:

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom