Wednesday 26 June 2013

26 june 2013: Pukeko borst

OK, we hebben een stormpje achter de rug. De sneeuw bleef uit beeld, maar er is weer genoeg haardhout naar beneden gekomen. Helaas bleef het niet alleen bij takken. Hoewel Nederland tijdens de afgelopen World League in Rotterdam Nieuw Zeeland 3 x versloeg, capituleerden nu beiden voor FC Zuidpoolwind. Onze schade was echter niets vergeleken bij de schade in Wellington. Waar in Nederland een trein niet rijdt vanwege blaadjes op de rails, reedt de trein hier niet omdat de rails op de blaadjes was gegooid. Eerst de zeedijk weggeknald, daarna de rails weggeblazen. Bomen uit de grond, duizenden mensen zonder electriciteit (zelfs nu nog na 4 dagen). Er zal een tijdje opgeruimd moeten worden. Voor mij weer een paar ritjes met vriend kettingzaag op Stanley de tractor om dat hout binnen te halen.

Dagen achter elkaar heeft het geregend. Zie hier een weiland van onze overburen. Onze tub zat zo vol dat de isolerende deksel zelfs helemaal vol zat. Heb ik geprobeerd te drogen, maar prober daarna nog maar eens die elementen terug te krijgen in hun leren jasje. Uiteindelijk met veel geweld gelukt, maar natuurlijk begaf een van de ritsen het. Goeie Chinese makelij.
Na al het metereologische geweld warden we weer getracteerd op een prachtig zonnetje met sneeuw op de bergen achter ons. Kon Nienke echter nog niet warm krijgen voor ski plannen.
Terug tot de orde van de dag dus. Zie hier de dames die was verongelijkt kijken nadat ik ze als babies weer gepoederd heb. We waren er niet zeker van of ze in de rui kwamen of dat ze zichzelf plukten vanwege de red mite. Het zekere voor het onzekere genomen dus.
De kortste dag hebben we weer achter de rug, kom maar weer op met die zomer. De maan lachte ons nog toe bij zonsopkomst. Op zich een goed voorteken. Helaas bleek dit niet waar. De man van de garage belde, de radio was terug, ik mocht langskomen, bouwden ze hem meteen even in. Zit ik daar lekker de krant te lezen met een lekkere flat white, komt de monteur me vragen wat de security code is. Tja, dat was nou net waarom hij opgestuurd was, omdat niemand die code wist. Enfin, we krijgen een hele nieuwe. Domper op de feestvreugde was echter de mededeling dat een van de banden zo versleten was dat de wagen de weg niet meer op mocht. Ik rijd dus tijdelijk in een nieuwe Corolla rond.
'Krijg nou tandjes', zouden ze in het Westland zeggen, internet ontvangst in de hottub. Dat voordeeltje mocht er ook wel wezen, want voordat we ervan konden genieten moesten we eerst liters regenwater uit de ketel scheppen omdat de storm de deksel eraf had geblazen. Wel een straf koud windje (nee, het is geen coupe Wilders).
Als laatste een foto van ons internationale avondmaal; een fusie van Hollandse spruitjes (hier Brussels sprouts genoemd) met chorizo worstjes van onze eigen koe en borst filetjes met rode ui en appel van door mr. Kiwi (onze vriend Dick) geschoten Pukeko. Jawel, dat leuk uitziende, maar 'vicious' vogeltje. Erg lekker 'by the way'. Een cruising tussen patrijs en biefstuk.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom