Thursday 8 August 2013

8 augustus 2013: Bambi gaat op reis

Ze zeggen dat het hier winter is, maar we hebben weer een heerlijk zonnig weekend gehad in de Coromandel. Op vrijdag reden we in een kleine 7 uur (inclusief een heerlijk stokbroodje met een flat white in Taihepe) naar Waihi. Ik hou wel van die afstanden, gewoon de autopiloot aan en de ipod op shuffle, heerlijk. Zag ineens ook veel meer met mijn eerste echte bril. Ja, ja, ik ben nu lid van de club four eyes. Nog even wennen aan die progressive glasses, de opticien zei nog 'just be carefull on steps and wait a while before you start driving'!! Anyway, we kwamen tegen borrel tijd in het warme nest van Carla en Willem aan. Gezellig als vanouds, zelfs met de woofer van Willem, een Tjechische Rus  uit Slowakije met Poolse ouders, aldus Willem.

Hier staat Bambi nog vrolijk in een van de lagere weilanden naar me te staren.
Terwijl Nienke en ik lekker door de bossen struinden op zoek naar de watervallen en goudmijnen van Wentworth kreeg Bambi bezoek van Willem en Rowan.

Hey mate, where are those glasses now?
Echt een lekker warm dagje. Ongeschoren met veel te lang haar en gewoon in een shirtje.

Boven aangekomen kregen we zelfs even zwem neigingen. Daarna nog even wat goud mijnen geprobeerd, ondanks de 'danger' borden. Bleken ze de gangen na enkele tientallen meters dichtgemetseld te hebben.

Geen kaviaar met champagne dus, maar gewoon een tosti in Whangamata. Wat een prachtige beach daar zeg, met dat soort golven begrijp je wel dat hier veel surfers zitten.

Whiritoa beach was een stuk rustiger, werd echter wel bijna door een enorme golf omvergeblazen toen ik een foto wilde maken om het hoekje van een rots.

Kopje thee op de binnenplaats. Daarna een bloedmooie Thaise dame bezocht in Waihi dorp. Oh ja, ze had een restaurant, echt voortreffelijk, het eten.

Nadat ik de honden even had uitgelaten (het is altijd zo makkelijk naar beneden, maar weer geen bushalte in het dal. Genoeg tijd dus om van de omgeving te genieten. Blik richting het noorden over het typische landschap van de Golden Valley.

Inmiddels was Bambi al tot meer transporteerbare proporties terug gebracht. Hier presenteert 'alles-kunner' Willem de diverse steakjes. Bo is heel erg blij met een stukje ribbenkast en heeft de rest van de middag over het landgoed gelopen op zoek naar een plekje om zijn schat te verbergen voor Djarra, de oudere Huntaway.

Bambi was een heel stuk minder blij met haar nieuwe uitzicht.

'Mag het een onsje meer zijn mevrouw?' Zie hier het hoofdingredient voor de famous Te Horo Beach venison burger.

Bambi is klaar voor de reis naar te Horo Beach.

Laatste klusje, al het vlees in eetbare porties in plastic zakjes. Daarna lekker knus in de vrieskist met ons koetje en schaapje.
Tot slot een hommage aan J.J. Cale die deze week helaas overleed. Hier zijn grootste hit 'After midnight'

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom