Thursday 17 October 2013

16 oktober 2013: Het begint weer te kriebelen.

Zou van Gaal mijn stukje hebben gelezen vorige week? Ineens werd er weer gevoetbald en Hongarije werd met 8-1 weggespeeld. Zit nu via internet naar Turkije-Nederland te kijken, Sneijder scoort net de 0-2. Wat een heksenketel daar, maar ze houden zich staande en dus begint de WK kriebel op te komen.

Deze week stond in het teken van eten en regen. Het is nu even rustig, maar het heeft 48 aan een geregend. Forse storm erbij. In Featherston waaide zelfs een bus van de wegZaterdag kregen we de hele straat op bezoek. Terwijl ik 's ochtends wat patienten weg werkte bakte Nienke er vrolijk op los. De wontons die we ooit eens optimistisch van de Aziatische supermarket hadden meegenomen werden ontdooid en vormden de basis voor een prachtig gevulde tafel. Helaas waren we zo bezig dat we vergeten zijn van dat tafereel een foto te maken. Zelfs niet van Billie die op haar gigantische eiersnijder (harp) de borrel luister bijzette. De buren hebben er echter van genoten en de laatste gingen pas om 11 uur 's avonds weg. Een dag later was het Indonesisch eten toen Willem en Carla langs kwamen op weg naar hun koeien inseminatie weken op het Zuider eiland. Natuurlijk hoorde daar een glaasje bij en het waren bijzondere glaasjes. De reserve chardonnay van Clearview estate was nog een cadeautje van Judith, een echt heerlijke wijn, bedankt Judith! Willem en Carla hadden een Australier meegenomen, een 'Ass kisser', een heerlijke rode uit de Barossa valley in Zuid Australie, een geslaagde blend van Grenache en Shiraz. We hebben net onze trip naar Nederland voor volgend jaar geboekt. Op de terugweg vliegen we dan naar Adelaide waar we even persoonlijk gaan 'Ass kissen' (de winery verkoopt trouwens ook nog een fles genaamd 'Chocolat box', die kan je natuurlijk niet laten liggen). Daarna rijden we naar Melbourne langs de Great Ocean Road vanwaar we weer naar Wellington vliegen. Iets om naar uit te kijken. Goed, inmiddels is de wedstrijd geeindigd, 0-2 voor Nederland. Helaas hebben de Zwitsers ook gewonnen en dus gaat het beschermde stekkie volgend jaar in Rio aan Nederland voorbij. Dan maar weer het land op, we hebben dit jaar last van een weed genaamd Poa Annua, een gras weed dat maar een jaar bloeit, maar zo woekert dat daaroner slechts zand overblijft. Ga ik dus maar eens even lekker overheen karren met de maaier. Geen muziek deze week maar een leuke grap van een stel Kiwi's:

1 comment:

  1. Fijn dat jullie er van hebben genoten! In Utrecht zijn we sinds gisteren officieel over op het bockbier.... Voor mij voor het eerst sinds februari dat het voor 20.00 donker is.... Ik moet er dit jaar toch ook echt aan gaan geloven: winter is coming! Wel genoeg reden om weer aan de port, kaasjes en rode wijn te gaan. Toch?

    ReplyDelete

Reacties welkom