Wednesday 30 October 2013

30 oktober 2013: KLM flight 2015 to Te Horo Beach!

De zeurpieten hebben geen gelijk gekregen in Nederland. Het Sinterklaas feest zou het zonder de Zwarte Pieten moeten doen, dat nieuws haalde zelfs de krant hier. Ik kan me bijna geen meer gewaardeerde gekleurde medemens voorstellen dan Zwarte Piet. Die hoort toch in het rijtje van Nelson Mandela, Louis Armstrong, Bob Marley, Arthur Ash, Bill Cosby, etc. thuis? Hoe kun je zoiets negatief uitleggen, het is juist het tegendeel van discriminatie. Maar voor sommige mensen is het nooit goed. Daarom moeten we maar beginnen met de Nederlandse taal, die is zondermeer discriminerend en het staat zwart op wit! Donker is bijna altijd negatief (zwart schaap, het donker inzien, ze bruin bakken, liegen dat je zwart ziet, iemand zwart maken, zwart van de honger zien, de zwarte markt, zwart werken, zwart rijden, op zwart zaad zitten, iemand de Zwarte Piet toespelen, een zwarte bladzijde in de geschiedenis, zwarter dan de Duivel zijn, zwarte sneeuw zien, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet) terwijl wit vaak positief is (wit voetje halen, wittebroodsweken, witjes lachen, de prins op het witte paard). Het wordt dus tijd om de Nederlandse taal bij de Verenigde Naties aan te klagen en en na de onvermijdelijke veroordeling gewoon af te schaffen. In het Engels is het niet heel veel beter, dus wellicht moeten we Swahili dan maar gaan gebruiken. Ben trouwens benieuwd wanneer onze All Blacks aangeklaagd gaan worden! Nieuw Zeeland doet het echter wel goed, we zuipen net zoveel Sauvignon Blanc als Pinot Noir. We hebben trouwens wel moeten lachen om alle grappen en spitsvondigheden waarmee mensen op de proppen kwamen.

Racistische glasbak


Anyway, terwijl Nederland door de storm even werd schoon geblazen van alle zinloze discussies genieten wij hier van de voorzomer. Zie hier een mysterieuze strip zonder gras in een van onze weilanden.

Geen geheimzinnige landingsstrip voor Avatar getrouwen.

Het was de plek waar al enige tijd een stel dakplaten lagen die we over hadden van onze aanbouw.

Omdat de oude hooischuur zelfs niet meer semipermeabel te noemen was kwamen die goed van pas.

De oude 'cladding' werd van de schuur gestript. Daarbij werd nogal wat prehistorisch leven verstoord. Ik heb beesten gezien die zich waarschijnlijk niet realiseerden dat ze al lang uitgestorven waren. Niet zo gek, want de vorige bewoners hadden zich er bij lekkages van afgemaakt door er gewoon een nieuwe dakplaat op te slaan. Daaronder ontstond er dus een waar paradijs voor het insectenleven.

Na het strippen en het op maat zagen van de nieuwe platen ziet de schuur er weer presentabel uit en kunnen we over een maand het hooi weer droog op stapelen.

Intussen heeft Nienke, weer bijgekomen van haar enerverende conference in Rotorua, weer stapels groenten geplant. M.n. de tomaten doen het erg goed.

De dames groeien ook als kool en zijn elke avond zeer vermakelijk.
Gisteren warden we opgeschrikt door een artikel in de Dominion Post, de krant van Wellington region. Een econoom schreef daar een artikel over de hot topic in Wellington, het vliegveld. Dat is te klein en heeft geen uitbreidings mogelijkheden. Het is bovendien slecht bereikbaar. Deze econoom heeft echter een oplossing; een regional international airport in Te Horo.

Bij de link staat geen kaartje, maar in de krant stond die wel. Heb het even ingescand. Het rode pijltje geeft aan waar wij wonen. Het goede nieuws is dat als jullie ooit nog eens besluiten ons te komen bezoeken een taxi of bus vanaf het vliegveld niet nodig is, je hoeft alleen maar de weg over te steken. We wachten de discussie maar even af, het lijkt vooralsnog allemaal onzin, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.
De muziek deze week is natuurlijk van Lou Reed die deze week overleed: A Perfect Day:

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom