Monday 10 November 2014

9 november 2014: Food for thought

Vorige week voor het eerst sinds mijn bachelors party zelf kreeft klaar gemaakt.
Deze twee water vriendjes kwamen langs met een flesje Main Divide chardonnay. Ze mochten blijven eten. Ik geloof dat ik destijds slechts de kreeften in het kokende water liet glijden. Nu echter vol aan de bak.
Met gebakken kumera schijfjes en een echte whisky saus (voor deze ene keer).
De door mijzelf gebouwde BBQ is helaas nog niet af. Heb even een pauze in moeten lassen. Was vergeten dat je cement niet met de vingers moest bewerken. Had dan ook een school voorbeeld cement brandwonden aan vrijwel alle vingertoppen. Dat is niet alleen vrij pijnlijk, maar ook buitengewoon onhandig. Kon niet typen, niet scheren, etc. Omdat het 'M'ovember (maand van de mannen ziektes) is valt de baard echter niet zo op. Tijdens de borrel voor Nederlandse club in de Wellington Club werd er in iedere geval niets over gezegd. Dit is een fraai gezelschap waar je voor uitgenodigd moet worden. Geen business praat, maar alledaagse onderwerpen. Vond het echt leuk, benieuwd of ik door de ballotage heen gekomen ben.

De tijd gaat snel als je plezier hebt. Zomertijd! Nu ook met echt lekkere temperatuurtjes. Tijd voor de eerste BBQ dus. Groepje vrienden uitgenodigd, en dan maar hopen dat de weergoden ook de voorspellingen hebben gelezen.
Onze eigen burgers deden het weer prima. Ook de bijdragen van de andere waren weer heerlijk. Het was een lunch, maar met dit weer besloten de meesten maar te blijven hangen. Er was immers voedsel genoeg.
We kregen zelfs nog een fraaie zonsondergang voorgeschoteld.
Hoewel ik meen dat ik de klok op enig moment op 2 te hebben zien staan had Nienke de energie om haar bergje op te wandelen in de morgen.
Daarna een welverdiende rust met de weekend krant in de zon (leest ze daar nou over pensioenen?). Heb mezelf maar bezig gehouden met het opruimen van de flessen (de walk of shame) en andere BBQ overblijfselen.
Nienkes energie was aanstekelijk en dus toog ik vol goede moed naar de garage om de bus van zijn banken te ontdoen. Binnen kort willen we er toch eens spontaan op uit trekken de wildernis in. Het was wel even puzzelen, maar dankzij Google, een paar Russen en een Engels auto forum ('getting the runners out is a complete nightmare') is het uiteindelijk gelukt.
Kan de vorige eigenaar het zwaardje van zijn zoon, wat haarspelden van zijn dochter en wat kleingeld terug geven.
De schuur begint er echt als een werkplaats uit te zien. In de tub hebben we de plannen voor het interieur nog eens doorgenomen, simpel, praktisch, slim en niet duur. Mmmm, geen idee of dat gaat lukken. We hebben al een aardig wensenlijstje. Chemish toiletje zelfs (verplicht als je in het wild wil kamperen). Wij zorgen er echter wel voor op tijd bij een of andere kroeg te zijn!
De muziek van deze week is een oudje (dat komt door het heerlijke iPod luisteren tijdens het klussen), het fraaie Horchat Hai Calyptus van Ishtar

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom