Tuesday 16 December 2014

16 december 2014; Party time

Nee, nog geen nieuwjaarsduik. Dit zijn een dokter en wat nurses die voorafgaand aan de praktijk Christmas function alvast wat verkoeling zochten (was echt nodig bij een erg fris windje). Wat? Eh... Nienke en ik waren nog te druk met de voorbereidingen!
Vanwege de alsmaar veranderende weersvoorspellingen (wat een hopeloos beroep hebben die lui toch) hadden we toch maar tenten opgezet.
Kwam goed uit met de chilly winds.
Collega Bert trad op met zijn gitaar en Zuid Afrikaanse neus fluit.
Prachtige zonsondergang tijdens het feest maakte het allemaal wat sprookjes achtig.
Diverse dames (vreemd genoeg geen mannen) hadden een zere keel de dagen erna. Karaoke op een feest is nooit een goed idee in mijn ogen. Ik heb een beetje andere visie op lekkere achtergrond muziek. Er was niemand die ook maar enigszins aanspraak kon maken op een plaats in de voorronde van welke talenten show dan ook en de kippen hebben sinds die avond niet meer gelegd!
Dansen? Egyptian walk?
Vuurkijkers (zoek de glimlach).
11 uur en nog steeds geen rust.
Een van de kinderen van de enige Kiwi dokter in de praktijk gaf een vuurshow.
Ik was verantwoordelijk voor de andere vuurshow.
Half twee gingen de laatste weg. De dag erop mochten Nienke en ik de tenten afbreken. Eigenlijk maar beter ook want nu ging het snel en orderlijk. Daarna weer aandacht voor de haas. 's Avonds weer gasten. Met zijn vieren kregen we de haas niet op. Er waren nog wat restjes voor de kippen die er natuurlijk als een haas bij waren.
Inmiddels zijn we weer een kaping verder. Hoe een malloot met een strafblad zo dik als de Koran en 40 (!) aanklachten voor sexual harrashment en 1 voor moord op zijn vrouw, toch rond kan blijven lopen en de beschikking kan hebben over een gun.... En waarom de politie zo lang wachtte? Hoe kan je denken dat dit vreedzaam kon aflopen? Die mafkees was meerdere malen in beeld op TV en dus ook in beeld van snipers. Ze hadden hem zo kunnen uitschakelen, nu zijn er twee jonge mensen dood. Wij hebben donderdag een etentje in een restaurant in Wellington (om veiligheidsredenen kan ik de naam niet bekend maken) met de Netherlands foundation. Ik neem maar een pakje speelkaarten mee want we hebben hier weliswaar niet zoveel van die mafkezen, maar kennenlijk is eentje al genoeg.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom