Tuesday 30 December 2014

30 december 2014: Ollibollies

Food, food, food. We worden er in December door onder gesneeuwd. Goed, deze setting (beach front, good friends, sea food, nice wine) was goed te verdragen maar de kilo's vliegen eraan. De paua, pipi (beide schelpdieren) en whitebait (mini visjes) fritters (local delicatessen) waren zo ruimschoots voorradig dat ze zelfs door het open raam aan passanten moesten worden uitgedeeld.
Zelfs tijdens de kerstdagen thuis ontkwamen we niet aan kerstvoedsel. Had een 5.5 kg wegende ham gekregen van de praktijk. Volgens Nienke niet een vrije blije uitloop ham, maar desalniettemin wel lekker. Gewoon met zijn tweetjes thuis op het dek. Zoals gebruikelijk heb ik dienst met kerst. Heel rustig dit jaar. Slechts 1 telefoontje in 2 dagen (je ziet maar weer dat mooi weer en leuke dingen doen het beste medicijn is). Tijdens een BBQ (met bier) viel een 'grap' verkeerd uit. De BBQ master 'dreigde' zijn vriend te ontmannen met een mes. Het resultaat was een fors opengehaalde vinger en grote schrik onder de gasten. Ik heb de patient opgehaald (was op mijn weg), gehecht en weer thuis gebracht, Dat is pas service. Kreeg en passant nog wat lam van het spit mee van de BBQ master die nog steeds vrolijk, of zelfs nog iets vrolijker, met het mes stond te zwaaien. Heb hem verteld dat de volgende, vermoedelijk hemzelf, zonder anaesthesie word gehecht. De lam van het spit was echter voortreffelijk.
Geen wilde feesten deze keer. We hebben lekker twee avonden zitten lezen naast het vuur. Lang leve de e-reader en stormlamp.
Project BBQ is inmiddels af. Zit er over te denken om iets dergelijks ook te doen voor onze brievenbus (die voor de derde keer in 2 jaar door een onverlaat was omgekegeld). Het plan om een soortgelijk koelcelletje voor wijn en bier in de tuin te bouwen is vooralsnog door Nienke naar de prullebak verwezen. Maar wat te denken van een swimmingpool!
Rechts de houtskool BBQ en links twee gaspitten voor het wokken/grillen. Ben alleen de wijnglas houders vergeten.
In het weekend zouden we gaan kamperen. Om de 'van' uit te proberen. We we waren echter zo druk de hele dag met allerlei klussen dat de hot tub een onoverbrugbaar obstakel bleek te zijn die avond. Flesje en de tablet met de film 'Hartenstraat' erbij..... We noemen het de 'Swim in'. In plaats van popcorn plakjes salami van eigen koe.
Daarna dus alsgezegd de 'van' uit proberen in de tuin. De gordijnen waren nog niet helemaal af, maar het ziet er toch goed uit. De memory foam matras was heerlijk. Nienke kon echter niet slapen (wat zo'n film allemaal niet doet) en besloot om rond 3 uur toch maar de luxe van onze slaapkamer op te zoeken. Ik sliep heerlijk door en werd gewekt door kabbelende golfjes en vogelzang. Helaas geen ontbijt op bed, want de camping bazin lag nog te snurken!
Morgenavond is het Nieuwjaars avond. Inmiddels traditie bij ons thuis. Zelfs de Kiwi's vragen of er dit jaar weer ollibollies zijn. Volgens de engerds van de weersvoorspelling komt er speciaal voor ons een buitje langs om de boel te verknallen. Hoewel, middernacht zou het droog genoeg moeten zijn voor het vuurwerk. Dit jaar liefst zonder het huis te raken!
Allemaal de beste wensen voor 2015. Zoek je nog een nieuwjaar wens? Zet dit Kiwilandje eens op je lijst!

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom