Wednesday 7 October 2015

7 oktober 2015: 54

Een aantal jaren geleden renden mijn kinderen met groots plezier door speelstad Oranje. Helaas, gesloten wegens een gebrek aan bezoekers. Gelukkig is daar de helpende hand van de Hollandse overheid; ze sturen maar liefst 1400 asielzoekers naar dit dorpje van 140 inwoners. In dit oude Pipo dorp waar vroeger Dikke Deur riep 'Pipo, koeien!', hoor je nu 'Pipo, asielzoekers!'. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen asielzoekers, maar tegen politici die een probleem 'oplossen' door het bij anderen neer te leggen. We kijken even naar de kaart van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
Deze laat de locaties zien waar asielzoekers worden opgevangen. Zuid Holland lijkt er twee te hebben, maar de stip in Den Haag vertegenwoordigt slechts het COA zelf. In totaal worden er in Zuid Holland 1170 asielzoekers opgevangen, in Noord Holland 1067, in Zeeland 330 en in stad Utrecht 950 (tijdelijk).
Stad Utrecht??? Wat heeft dat er nu mee te maken?
Kijk eens even naar deze kaart, de oeroude Hollandse waterlinie. Binnen die waterlinie worden dus 3517 asielzoekers opgevangen en vrijwel allen daarvan buiten de Randstad. Bie de boertjes van buuten de rest! Niet zo gek dat ze in Oranje een beetje rood aanlopen!
Even zoeken op hotels.com leert dat er meer dan genoeg bedden beschikbaar zijn in Den Haag. En wat te denken van 22 vakantie parken alleen in Zuid Holland al??? Nog 32 eens in Zeeland en 24 in Noord Holland.
Het moge duidelijk zijn dat de politici het NIMBY principe aanhouden; Not In My Back Yard.
Maar we wisten natuurlijk al lang wat we aan politici hebben. Zie hier een kaartje die het bezit van schiet wapens per 100 inwoners laat zien. Het land van de grote vrienden van onze VVD, de 'United states of Assaults on innocent people' staat met kop en schouders bovenaan. Vanwege het volslagen achterhaalde Second amendment zijn schoolkinderen wandelende schietschijven. En dan hoor je die leeghoofden zeggen dat als die kinderen ook wapens hadden gehad dat het niet was gebeurd. Een soort trefbal met life ammunition! Nee, kinderen met wapens, dat is safe. Gisteren schoot een 11 jarige een meisje van 8 dood omdat ze haar puppy niet liet zien. Zelf zijn ze ook al niet al te safe, 'Oeps, ziekenhuisje van Artsen zonder Grenzen, 'Even Apeldoorn bellen'. Waarom boycotten we Amerika niet totdat ze volwassen zijn geworden?
Malekula (Vanuatu) is even van de baan. We helaas zijn niet geselecteerd voor een gesprek en dus zoeken we verder. Iets in de Pacific voor een jaartje blijft trekken. Ze zoeken op Pitcairn island nog een dokter, 50 inwoners, 3 keer per week een spreekuurtje. Rest van de tijd vissen/lezen. Mmmm. Zou moeten lukken! Alleen een beetje ver weg, en dan die afstammelingen van de Muiterij op de Bounty......
Cheers,
Hans

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom