Tuesday 27 October 2015

27 oktober 2015: Dat was het.

Had natuurlijk lekker in bed kunnen blijven liggen vanmorgen. Dinsdag 27 oktober 2015. Dit is de eerste dag dat ik niet naar mijn werk hoef te gaan. Ben officieel nog tot 7 december in dienst, maar ik had nog wat vakantie dagen staan. Lastige laatste week. Tranen plengende patiĆ«nten en nurses, veel kaarten en wat cadeaux. Een heel aantal mensen die (goedbedoeld) zeggen dat je ze in de steek laat. Helaas is dat ook zo voor die enkelen die kanker hebben en waarvan ik het laatste traject niet zal meemaken. Anyway, dat is achter de rug. Vrijdag komt de gehele staf hier nog even afscheid nemen en dan is dat boek gesloten. Meteen maar even wat aandacht aan de hobby's geschonken. Met behulp van YouTube even wat nieuwe 'rigs' (stuk vislijn met haken eraan) gemaakt (had ook bij de zeeverkenners moeten zitten in plaats van de padvinders, niet dat ik denk dat de vissen het verschil zien tussen een 'oud wijf' en een 'paalsteek', maar je wilt het toch echt doen) en de 'lures' (vrolijk gekleurde visjes met gemene haken eraan) roestvrij gemaakt.
Daarna de tennisrackets van nieuwe snaren voorzien. De vlindernetjes zijn weer woeste aanvals wapens.
Zaterdag was het dan ineens weer mooi weer. Mooi genoeg om het bootje te water te laten en het ruime sop te kiezen. We gingen voor de grote vissen aan de andere zijde van Kapiti island. Helaas hadden de zwemmertjes een eigen agenda want ze bleken niet thuis te zijn. Nadat we enige tijd de hoge golven hadden getrotseerd en een vage misselijkheid zich kenbaar maakte besloten we het zuidelijker te gaan zoeken. De vangst bestond uit 3 'guernets', een lading ondermaatse kabeljauw en een heleboel haaien. Genoeg voor een lekker maaltje die avond met de beiden families.
Dit is een lesje voor hitsige jongedames die er over denken de huiselijke veiligheid te ontvluchten om het avontuur in de wrede buitenwereld aan te gaan. Geen traditionele regenpijp deze keer. Zie hier het hek van de konijnen. Dankzij de zoute zeelucht was het hek enigszins roestig. Genoeg blijkbaar voor een van de konijnen om het door te knagen. En zo zag ik toen ik de dieren ging voeren 'blondie' ineens aan de verkeerde kant van het hek staan. Zij was (natuurlijk) makkelijk te vangen. Een van de andere zwarten ving ik ook nog redelijk makkelijk, maar de andere twee waren nog ergens in het Sodom en Gomorrah van de konijnen wereld. Toen ik van het werk thuiskomst 's middags lag een van hen, waarschijnlijk helemaal suf gen..... tegen de deur aan en even later hopte nummer 4 ook wat verdwaast binnen snoekduik afstand. Alle vier (en binnenkort waarschijnlijk 20) weer terug. Dit weekend dus het hekwerk vernieuwd.
Ondertussen pakte Nienke een stuk weiland bij de varkens aan. Daar hopen we toch nog eens gras te laten groeien. Met engelen geduld heeft Nienke daar 'kikuyu' zaad geplant. Gelukkig is er wat regen voorspeld.
Na het konijnenhok aandacht voor het kippenhok waar de zeelucht ook al geen match bleek voor het Chinese hekwerk dat spontaan desintegreerde. Die WC? Ja wij hebben hele nette kippen!
We hebben nu twee keer achter elkaar bij vrienden rugby gekeken. Vroeg, want de wedstrijden zijn bij jullie om de hoek. Vorige week zaterdag waren we om 8 uur bij Roger en Marya, maar die lagen nog in bed. Live de wedstrijd volgen bij dat luie volk betekent gewoon de game opnemen en het delayed kijken. Dat ging dus fout, want de volstrekt atechnische kiwi spoelde de wedstrijd terug zodat wij de tussenstand dus al zagen. Deze week had hij zijn leven 'gebeterd' zei hij, alleen bleek de herhaling al op te staan en dus zag ik weer een tussenstand. Volgende week de finale dus, die ik dus NIET bij Roger en Marya ga kijken, tenzij het echt live is.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom