Wednesday 4 November 2015

4 november 2015: Wereld kampioen!!!

Het leven in Nieuw Zeeland draait om rugby, alleen deze week nog net een beetje meer. The All Blacks waren wel eerder favoriet voor de wereld titel, maar de laatste keer in Europa ging het toch mis. Nu dus niet. Wat een fraai tournooi en mooie wedstrijden. De Japanners die Springboks versloegen, de Fransen die door de All blacks te kijk werden gezet, de arme Schotten die enigszins onterecht verloren tegen de Wallabies. Na de ervaringen van het 'delayed' kijken bij vrienden besloten we nu toch maar thuis 'live' te kijken. We hadden net Sky TV de deur uitgegooid, maar gelukkig zou Prime het ook uitzenden. Een hele dag bezig geweest om alle apparaten te ontmantelen en de kabels weer te ordenen. Na het meermalen verwensen van de nieuwe decoder bleek het probleem te zitten in een van die belachelijke connectors die ze hier hebben. Anyway, het werkte op tijd. En dus zaten we om 5 uur 's ochtends met de familie Holmes van de finale te genieten. En die was onverwacht spannend. Voor diegenen die alles hebben gemist; hier de finale; en als je nog wilt genieten van de highlights van het hele tournooi;
Is het je ook opgevallen? Geen schwalbes, geen voetbalspelers die als door de bliksem getroffen dood neervallen, geen getier tegen de scheids, gewoon een heerlijke pot sport. Zie daarover dit aardige artikel van Thijs Zonneveld in de Nu. Zo is het maar net. Voor jullie ook een spannende week met het wereld kampioenschap korfbal nietwaar? Ze staan al in de halve finale.
Vanwege het zomers gevoel de avond ervoor trotseerden we de wind en aten we lekker rond het vuur. De avond daarvoor had ik mijn praktijk langs gehad (afscheid). Ik had 2 kg gehakt gebruikt om chili con carne te maken. Samen met 2 zalmtaarten en een grote bak avocado/krab/pasta salade moest dit toch genoeg zijn om het hele weekend door te komen. Aten die collega's toch alle chili op.
Gelukkig had Guy nog wat lam meegenomen. Was wel een gezellige avond trouwens. Nienke en ik kregen van de nurses beiden een fraaie pounamo hanger, heel persoonlijk.
Ben volop bezig met het nieuwe project; Nienke sauna. Het weer wil echter niet meewerken. Zodoende zit ik af en toe in de schuur de tuinset in de teak olie te zetten. Komt mijn broodverdienende vrouw daar gisteren klagen dat ze gehoopt had dat het huis warm zou zijn en het eten klaar. Ik had niet gezien dat het alweer half zeven was en bovendien niet begrepen dat de rolverdeling al ouderwetse vormen had aangenomen. Anyway, vanavond staan de pantoffeltjes klaar!

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom