Friday 11 November 2016

30 oktober 2016: Oranje paleisje/prijsje

Lekke band. Met dank aan een onoplettende klusser die zijn verf krabber verloor. Genietend van de vele attracties in Wijhe zag ik het ding volledig over het hoofd. Een tirade van de boordcomputer werd me nog net bespaard, maar het ding meldde wel dat het toch echt afgelopen was met de band. Vroeger had je gewoon een reserve band in de auto. Een of andere sadistische Peugeot designer heeft bedacht dat om de feestvreugde rond een 'pech onderweg' nog verder te vergroten het ding onder de auto moest worden verstopt. Ondanks de IKEA achtige handleiding vonden we tenslotte alle benodigde spulletjes, op plaatsen waar ze niet hoorden. Onder de modder, smeer en zweet begin je triomfantelijk te fluiten als je aan de laatste bout begint, klus vrijwel geklaard. Helaas, de tweelingbroer van de Peugeot sadist heeft bedacht dat een van de vier bouten van het wiel anders moet zijn. Dat is handig, tegen diefstal!?! Daar heb je dan een speciaal nippeltje voor nodig, en die ligt natuurlijk niet op de door het Peugeot boekje aangegeven plek. ANWB erbij, maar die kon ook niks zonder het nippeltje. De auto dokter wilde al bijna de bout gaan amputeren. Net op tijd vond Nienke het benodigde stukje metaal onderin een plastic zak. Daar neergelegd door iemand die ook geen idee had waar het voor diende. En zo konden we de Sallandse tour voortzetten op ons thuis brengertje. Ik vrees dat er meer bouten uitgeboord worden dan autoband diefstallen worden voorkomen.
Anyway, de voiture was snel weer tot onze beschikking en dus konden we het leuke stadje Deventer nog eens bezoeken. Fraaie in ere herstelde straatjes waar de auto's geweerd worden.
Leuke buurtjes, waar Nienke zich zichtbaar moest inhouden (hetgeen niet helemaal gelukt is).
Herfst overal om ons heen. Zien we niet vaak in NZ omdat daar amper loofbomen zijn.
Hier staan we voor een van de schamele onderkomens van onze bodemloze koninklijke put. Ondanks het feit dat de Hollanders door de jaren heen het immense Oranje vermogen bij elkaar gedoneerd hebben (momenteel betaald elke Hollander 7 euro per jaar voor die poppenkast) moesten we nog wel een kaartje kopen. Zelfs een 65+ korting kon er niet af.
Als je ziet hoeveel deuren elke kamer heeft is het toch moeilijk te begrijpen dat niemand ooit Bernhard met zijn grijpgrage handjes heeft betrapt op het onzedelijk betasten van jonge dames. Volgens een onlangs verschenen Oranje bibliografie heeft de schurk in de oorlog zijn uniform slechts voor het versieren van jonge Engelse dames gebruikt. Een battlefield heeft hij niet gezien. Dat verklaard waarom er ook geen aktiefoto's van hem te vinden zijn. Waarom al die veteranen dan zo graag bij hem op bezoek wilden is me dan ook een raadsel.
Toch nog wel een beetje medelijden met de familie, een tennisbaan en/of zwembad kon er niet vanaf. Ondanks de onbegrijpelijk hoge kosten voor dit volstrekt achterhaalde instituut blijft de bevolking achter de Oranjes staan. De verzamelaars van theelepeltjes en andere Oranje prullen betalen blijkbaar graag voor deze ultieme reality show. Daarom protesteert ook bijna niemand tegen de belachelijke uitgaven (een 18 jarige prinses krijgt straks 4000 euro per dag alleen maar omdat ze prinses is en we transporteren een leeg vliegtuig helemaal naar down under zodat Alex en Max niet bij het gepeupel in een Jetstar plane hoeven te zitten).
In de file terugkomend uit Apeldoorn.
Moest wel lachen om een boze briefschrijver die Rutte ("we kunnen er niet op terugkomen omdat we in 2008 een afspraak hebben gemaakt") meedeelde dat hij ook een afspraak had, namelijk dat hij op zijn 65e AOW zou krijgen. Maar ja, geen druppel blauw bloed en dan gelden er andere regels. Dat geld zou beter besteed kunnen worden. Beter openbaar vervoer bv. (maar nee, kleinere stations worden wegbezuinigd). En ook de zorg kan nog wel wat verbeteringen gebruiken.
In de file terugkomend uit Den Haag.
Na het bezoek aan onze jongens in Rijswijk weer heerlijk gegeten bij Catch in Scheveningen. Kan niet verser en wel hele ruime porties. De King crab en de zeeduivel zijn aanraders.
In de file terugkomend uit Amsterdam.
Ook met Nienkes familie lekker geluncht in Amstelveen, met dank aan Eef voor de organisatie.

Nog steeds wordt overal gebouwd en komt er nieuw asfalt bij. Mijn TomTom snapt het niet meer, volgens het stukje techniek zitten we ergens midden in een weiland.
Voor zover, morgen op weg naar Snits.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom