Tuesday 22 April 2008

22 april 2008; being reviewed

Nog even een foto van onze tijdelijke eetkamer annex studeerkamer. Dit is eigenlijk de eethoek, maar omdat we nu alleen deze zelf gefabriceerde studeertafel hebben gebruiken we hem maar dubbel. Altijd al gedroomd van een studeerkamer met dit uitzicht.
Net bericht gekregen over mijn registratie. Vanwege onze situatie gaat een aparte commissie mijn zaak bekijken. Wel begrijpelijk, maar dat had m.i. ook wel eerder gekund (alle papieren zijn al sinds begin februari compleet). Levert in ieder geval weer een boel vertraging op. Gelukkig blijven ze er bij de praktijk waar ik zou gaan werken erg rustig onder ondanks de drukte. Vandaag is er een staking begonnen van de junior doctors (nee, ik heb hier echt niets mee te maken) en dus wordt het nog drukker. De minister grijpt niet in want het is iets tussen de 21 district health boards (mind you 4,1 miljoen mensen!) en de doctors union. U begrijpt dat dat wel snel opgelost zal gaan worden. De strijd gaat om salaris, een junior doctor verdiend hier in het eerste jaar 24.000 euro. Niet zo raar dat ze massaal naar Australie en de States vertrekken. Dat geldt ook voor veel andere banen hier. In het afgelopen jaar vertrokken er 30.000 mensen meer dan er kwamen. In maart van dit jaar gingen er alleen al 4152 kiwi's naar Australie hetgeen de toch al slechte huizenmarkt ook geen goed doet. Ruimte zat hier dus als je niet voor het geld hier naar toe komt.
Ik heb net even met Nienke gelunchd (al boodschappen doend een boterham eten) en ga nu weer eens het strand af fietsen. Gisteren was het flink koud en floot de wind om het huis, vandaag zit de Kiwi Piet Paulusma er weer eens fors naast en is het 24 graden. Geen idee waarom we net een sherpa trui gekocht hebben. Gegroet.