Friday 16 April 2010

15 april 2010: Molens

Aukland is een mooie stad vanaf het water. Vanaf de weg is dat heel anders, net een Nederlandse stad; overal stoplichten en idioten op de weg! Slecht rijden zijn ze hier erg goed in, 11 doden tijdens pasen. Maar ja, je krijgt je rijbewijs hier op je 15e als je 3 mars wikkels inlevert, geen wonder dus. Op weg naar Rangitoto island wat fraaie plaatjes geschoten, hier de skyline.Een andere slapende vulkaan op Browns island, je ziet heel duidelijk de kratermond. Als ze slapen zien ze er zo lief uit, dat begrijpen jullie na IJsland nu ook! Typische kiwi 'baches', kleine vakantie huisjes. Nu op Rangitoto island nog slechts als museum stukken.Het eiland is slechts 600 jaar oud en je loopt dus overal op redelijk 'verse' lava. Iets anders, behalve een fraai uitzicht, was er dan ook niet.Op de weg terug zie je dan iets vreemds uit je ooghoek. Wat sommige mensen meenemen naar hun hotel kamer! Het Hilton in dit geval, dus dan weet je het wel!'s Avonds lekker pizza gegeten op het strand onder het genot van een lekkere chardonnay ('Wild south'). Beetje van het avondrood genieten en ongegeneerd mensen spotten. Deze twee Japanners wonnen met afstand de hoofdprijs deze avond; de prijs voor de meest excentrieke outfit van de dag. Gerard J. zou er jaloers op zijn.De dag erop heerlijk naar Karekare beach gegaan om uit te waaien. Dit huis van een lokale kunstenaar ligt trots op de berg genietend van een fantastisch uitzicht over de oceaan. Geen straf.Vanaf dat moment begon Nienke echter een beetje vreemd te doen. Zonnesteekje? Eerst schopte ze een hond het strand op.en vervolgens wilde ze duidelijk maken dat er in Holland molens staan. Kan ook een tik van de molen zijn geweest, maar dan wel een besmettelijke, want Erik deed al net zo vreemd.

's Avonds dus naar James Taylor en Carole King. Bij aankomst leek er iets niet in orde te zijn. Het was net of iedereen hun kaartjes aan hun ouders hadden gegeven. Wij waren vrijwel de jongst aanwezigen. Gelukkig werd dat meer dan goed gemaakt door onze zitplaatsen op rij RR, ongeveer 50 cm onder het plafond en onze zetels natuurlijk uitgerekend recht onder een ventilatie schacht waar regelrecht vanuit Antartica geimporteerde lucht uit kwam. Coole avond dus. James Taylor was echter fantastisch. Carole King was regelmatig of key en zou een hele moeilijke avond gehad hebben bij Idols. De journalist van de NZ Herald was het daar echter niet mee eens. Wellicht moet ik maar in die Idols jury plaatsnemen dan. De volledig uitverkochte vector arena leek het echter nauwelijks te merken en ook wij hebben een leuke avond gehad. Kwam ook een beetje door de heerlijk shashimi voor het concert aangevuld met vers ijs (in mijn geval liquorice ice) van een Italiaanse ijs salon (met een onvervalste Nederlandse ondernemer erin, die naar eigen zeggen alleen maar aan 5 sterren restaurants en lodges leverde). Geert Jan, zeker een reden om nog eens terug te komen, deze is beter dan die zaak in de Nachtegaalstraat in Utrecht!
Terug in Te Horo weer werken als vanouds. Heb goedkope metalen kasten op de kop getikt voor in de garage (die is zo vol dat zelfs de muizen er niet meer door kunnen). Het weekend gaan we opruimen en daar waren de kasten voor bedoeld. Per kast 4 planken, 8 staanders en een miljoen boutjes en moertjes. Mecano revisited. Het zit in elkaar, maar ik heb nog een paar honderd duizend boutjes en moertjes over.
Ik haat vreemde WC's, probeer ze altijd te mijden. Net een akkefietje met dat stomme zeep pompje. Je drukt erop en dan ejaculeert dat ding zo over je broek. Daar sta je dan, de keus tussen een rare klodder op je broek (natuurlijk witte zeep en niet rood of blauw) of die klodder eraf wassen en dan lijkt het net alsof je in je broek hebt geplast. Gelukkig was het na de laatste patient, naar huis dus met een indrukwekkende stapel tijdschiften op gepaste hoogte.
Nienke is bezig haar uit de kluiten gewassen letterbak te vullen. Boeken op kleur, Shakespeare en John Grisham vrolijk naast elkaar (beiden zwart). Het moet er een beetje gezellig uitzien als Evelien (Nienkes tweeling zus) komt over twee weken. We zoeken nog een 'house sitter' voor als we naar het zuiden gaan. Anyone?