Thursday 29 April 2010

29 april 2010: geen bitterballen

De spanning was stiekem flink opgelopen en zaterdag morgen heel vroeg was het moment dan daar; het vliegtuig met Evelien erin landde in Wellington. Een emotioneel weerzien bij Gate 11, verreweg de beste performance van deze morgen!
Na een korte rondleiding door Wellington op naar de farm waar hark en shovel op Eef stonden te wachten (work-holiday). Ze mocht even een dutje doen waarna ze bij het vuur verwacht werd om te helpen het resultaat van onze noeste arbeid te verbranden onder het genot van een lekker wijntje en Kapiti Tawa cheese.
Geen rust dit weekend voor Eef. Op zondag was er een lunch met vrienden gepland. Nadat bij het vuur nog even de namen (en bijbehorende roddels) waren doorgenomen slaagde Eef met glans voor haar examen. Babbelde met iedereen alsof ze hier al jaren woont. Zoals gebruikelijk veel en veel te veel eten zodat het menu voor de rest van de week meteen vast stond. Ampele pogingen om nog wat calorietjes te verliezen met voetbal en badminton duurden niet heel erg lang vanwege de hitte. Bij zonsondergang (koeler) derhalve nog maar even een wandeling en even genieten van de er altijd maar weer anders uitziende zonsondergang. De rest van de week moesten wij nog werken en kon Eef uitslapen, lezen, wandelen, schoonmaken en de man van de sateliet internet schotel ontvangen. Ja, ja, we zijn weer aan de middeleeuwen ontsnapt. Fast broadband, zelfs alweer geskyped! Nadat de computers weer waren geupdate werd er flink gesurft naar websites met leuke cottages en fraaie sea kayak trips. Het zuider eiland staat voor vrijdag op het programma, dat is, als het niet inmiddels is weggespoeld. Het heeft daar verschrikkelijk geregend, op sommige plaatsen 50 (!) cm in een uur, met schade aan wegen etc. als gevolg. Wij zien het maar als een goede schoonmaak beurt, is alles lekker fris. Vanwege de weersvoorspellingen blijven we maar in het noorden (Marlborough, Nelson en Abel Tasman park) omdat Mount Cook zelfs in de wolken er niet fraaier op wordt.
Omdat Nienke het niet erg prettig vond haar mooie huis alleen achter te laten komt een van de nurses house sitten (tja, die vanuit Holland willen niet). Ze heeft gisteren een hele rondleiding en instructies gehad. Hoop voor haar dat ze alles nog kan onthouden.
De laptop gaat mee, dus we hopen volgende week wat fraaie foto's van de reis te laten zien. Jullie allemaal veel plezier met koninginnedag (kreeg van Eef een vlag en wimpel), voor ons weer niet naar de ambassade (en dus geen haring en bitterballen) want we vertrekken morgenochtend heel vroeg naar de Pelorus sound.