Friday 10 December 2010

10 december 2010: Smile cause you can

Terwijl Nienke en haar ouders Sydney al opslurpten mocht ik de douane uitleggen waarom ik badpakken in mijn tas had. Niet zelf ingepakt? Maar daar heeft u wel voor getekend! Kleine vertraging dus, maar dat kan de lelijke Australian white Ibis (het duurde even voordat we de naam van deze lelijke Kermit de kikker vogel gevonden hadden) niets schelen. Deze struint samen met de white cuckatoos de prullebakken in Sydney af. Intussen had de familie Engel Bondi beach al onveilig gemaakt. Maar op woensdag kreeg ik dan ook een speed cursus Sydney. Heerlijke stad. Prachtig land. Wel veel vliegen, Land of the Flies. Op de boot langs een paar hoogtepunten op weg naar Watson bay. Daar heerlijk met Nienke bij Doyles on the beach gelunched, lobster/tiger prawn salad met een lekkere fles lokale chardonnay. Voelde meteen alsof we al weken op vakantie waren. Weer met de boot terug langs de Opera, wandelen door de Botanische tuinen op weg naar de New South Wales art gallery waar we natuurlijk weer op Philip en Noor botsten. Maar eerst moesten we nog een bekend hek passeren. Waar is Fred???
's Avonds met Nienke nog naar standup comedians geweest, ARJ Baker, die ik tussen de neerkletterende oogleden door niet half zo leuk vond als zijn twee makkers uit het voorprogramma. Na een meer dan verdiende nachtrust pikten we onze RAV4 op en begonnen we aarzelend aan onze tocht zuidwaarts. Vanwege enorme overstromingen en thunderstorms (not to worry, still 30 degrees and sunny) lag het einddoel verderweg dan ooit. De een na de andere tropische vogel deed de water overlast echter snel vergeten. Hierboven de fraaie King parrot. De pelikaan in volle vlucht bij Nowra, waar we na de voortreffelijke Riverside Thai voldaan in bed ploften. De Lauging Kookaburra bekeek ons nieuwgierig in Hutkinson waar Nienke een boot tripje gepland had. Heel toeristisch maar erg leuk was het gedobber op Jervis bay. Nadat ik de kapitein had gewezen waar de dolfijnen waren genoten we van het gespartel rond de boot.
Over een heerlijk 8 km pothole road reden we vervolgens naar Pebbly beach waar we net op tijd aankwamen om de burgemeester de lokale fauna te zien voeren. Rainbow lorikeets met de fraaiste kleuren.
Kangeroes en wallabies (zie het kleintje in de handige zwangerschaps band).
Black and white cuckatoos (nog niet op de foto), King parrots, Crimson rosellas, swift parrots,
Nog een stelletje King parrots,
Noor wil Philip beschermen maar is inmiddels zelf besprongen.
Les 1: Hoe maak ik een fraaie close up.
De Crested pigeon.
De white bellied sea eagle. Effe bijkomen op het strand na deze overvloed aan info. Morgen staat de rest van de dierentuin op het program. Wel gaaf dat het geen zoo is maar allemaal in het echie.