Thursday 30 December 2010

30 december 2010: Baard

En toen waren na het bezoek aan Ozzie ineens de laatste dagen aangebroken van het bezoek van Noor en Philip aan NZ. De tijd is voorbij gevlogen! Begon het allemaal net als 'gewoon' te voelen zijn ze ineens op weg naar een koud en besneeuwd Holland. Huiselijk tafereeltje getuigd daarvan, natuurlijk met lekkere NZ-wijn, die zullen ze ook missen.
Gelukkig konden ze nog net getuige zijn van het afscheid van Hans van zijn Crockodile Dundee Ozzie baard, die hij wel 'moest' laten staan na een attack door een paar moeras vliegjes in Wilson's Park...ja ja. Maar goed, mijn stem geeft gelukkig toch de doorslag want ik vind een baard echte helemaal niks; te grijs en te veel geprik en dus ging -ie eraf. Ondanks dat de nurses en patienten hadden gezegd dat 't heel goed stond die baard, maar ja weten weten hoe beleefd Kiwi's zijn inmiddels haha ;-)
Na onze eerste werkdag was het hoog tijd voor een relax bad en dus stookten we het vuurtje even lekker op. Philip kwam even een foto maken. Het werkt als een tierelier en wordt zo warm dat we echte en heel aantal keren moesten uitstappen om even onder de koude tuinslang te duiken. De geimproviseerde douche doet het inmiddels ook, voor de kampeer partij voor morgen. Kids koude douche buiten, ouders binnen warme douche. Heel redelijk toch als het buiten 23 graden is?!
Op de laatste avond vond Hans het echt niet kunnen dat we nog helemaal niet ge-Kiwi bbq-d hadden en dus ondernamen we meteen actie; scampies en chicken on the barbie and cool white wine. Echt weer helemaal zomer gevoel om buiten te kunnen eten. Waarschijnlijk niet voor te stellen voor jullie met -5 of zoiets? Was ook fijn om door de hele andere temperaturen de toch voor ons altijd zo dubbele dagen van ons af te laten glijden, merry christmas just doesn't exist anymore. Daar verandert geen enkel nieuw jaar iets aan.
En als altijd als trouwe afsluiter van een heerlijk avondje; een prachtige zonsondergang. Daarvan kon Noor nog even genieten op onze bank op de duin, door haar nu de 'biggen bank' gedoopt. Vanaf de bank kun je en heerlijk genieten van het uitzicht en Thelma and Louise zien rondscharrelen tussen de (inmiddels weer volledig teruggegroeide en manshoge) bracken.

Nu de 44 toch wel heel snel dichterbij komt en we het zelfs als over Hans zijn Abraham party volgend jaar gehad hebben (oef), realiseer ik me des te meer hoe bijzonder het is om ouders te hebben die nog zo actief kunnen en willen zijn om de wereld rond te reizen en volop te genieten van alle nieuwe ervaringen. Of het nou in China, Tokyo, Northland, Ozzie of hier in Kapiti is, zij hebben genoten en wij ook!

Vanavond wat voorbereidingen getroffen voor de oudejaars kampeer partij hier op Sims morgen. 14 volwassenen en 11 kinderen, wij hebben er zin in! Voor de oliebollen wordt gezorgd, de hot tub kan aan, vuurkorfje staat klaar, bbq, wijn en zowaar vuurwerk (gelukkig dat we rural wonen want echt 'gewoon' is het niet met oud & nieuw hier in NZ). Dat moet helemaal goed gaan komen, volgende week verslag. Jullie ook allemaal een heel fijn Oud & Nieuw, omhelzing van ons van afstand. x Nienke