Wednesday 16 May 2012

16 mei 2012: Rain

Daar is die dan eindelijk, de herfst. Niet dat we er nou echt op zaten te wachten, we hadden nog wel wat zon te goed. Met bakken komt het uit de lucht, al dagen lang. Ons gras kon wel wat water gebruiken, zeker in de weilanden, dus heel erg rouwig zijn we er ook weer niet om. Tussen de buien door had ik nog wel tijd om de veggie beds te bouwen. Een van 1,5 bij 6 meter en een van 1,5 bij 3 meter.
Daar moeten toch wel de nodige groenten en aardbeien in kunnen zou ik zeggen. Eerst nog een flinke laag grint op de bodem, dan de oude hooibalen erin (liggen al klaar onder de blauwe tarpaulins) en tenslotte een laag tuinaarde/compost. De bakken zijn gebouwd met een lange termijn visie. Ze zijn 80 cm hoog, dus we hoeven niet al te veel te bukken (ruggetjes sparen) als we nog ouder zijn.
De kippetjes beginnen zich meer thuis te voelen, hoewel ze nog steeds bang zijn voor de automatische feeder. De deksel daarvan slaat nogal hard dicht en daar is het gevogelte nog steeds erg bang voor (visioenen van afgehakte koppen?). Net nog even wat voer erbij gegooid (nog steeds geen eitjes). Hier zie je de dames al wachten terwijl de tamme rabbits al op de uitkijk staan. 's Avonds zitten ze daar altijd te wachten op het bezoek van de wilde konijnen, een soor red light district voor knaagdieren zeg maar. Die metalen kooien daarvoor zijn vallen met bloemkool bladeren en wortel erin. Nog geen konijn gevangen, zouden de tamme de wilde waarschuwen?
Na het voeren van de beesten nog even een berg hout gehakt want Nienke moet er de komende dagen wel warmpjes bijzitten. Met de regen zijn ook de southerlies aan komen waaien en zakt de temperatuur 's avonds naar open haard waarden. Omdat ik morgen avond voor een kort bezoek aan mijn ouders in Nederland vertrek, herinnerde Nienke me eraan dat het kleren wassen danwel haar taak mocht zijn, maar het hout hakken toch zeker de mijne.
Enfin, is weer gelukt, moest daar toch zijn om de koffer uit de schuur te halen. Die wordt zometeen vol gepropt met cadeaux en flessen wijn. Kleren koop ik in Nederland wel. Vandaag een fraai nummer van Ayub Ogada: Kothbiro